Verslag olieboulentoernooi

Foto:

Elk jaar wordt aan het eind van het kalenderjaar traditiegetrouw het zgn. OlieBOULENtoernooi georganiseerd. Het is een PET-toernooi, waarbij elke speler drie wedstrijden moet spelen, steeds met een ander maatje en ook wisselende tegenstanders. Op dit intern boulestoernooi hadden zich aanvankelijk 50 leden aangemeld, maar op de dag zelf bleven er 45 spelers over. Toch een mooi aantal om een toernooitje te spelen.

In de nacht ervoor had het ietwat gesneeuwd, zodat de buitenbanen er onberispelijk wit uitzagen. Gelukkig heeft Jeu de Boules Club Dongen een eigen hal, waarin het prettig spelen is.
Rond half 11 was iedereen door Corrie en Gerdie (WECO-leden) ingeschreven en kon men aan de eerste wedstrijd beginnen. Na afloop moest iedereen de stand doorgeven alvorens aan de volgende wedstrijd te mogen beginnen. Rond 12 uur werden de eerste warme oliebollen aan de deelnemers uitgeserveerd. Deze taak rust al jarenlang op de schouders van onze enige, echte “oliebol”: Ruud. (grapje hoor!) Hij doet dat steeds met plezier en gulle glimlach; iedereen ziet hem graag komen.

Naast de wedstrijden van dit toernooi werd er ook gestreden om de “Tête-a-tête trofee”. In 2018 werd er in maar liefst 3 poules een tête-a-tête competitie afgewerkt. Elke speler moest dan tegen een ander een wedstrijd spelen tot 13 punten. Je moet dan als bouler zowel kunnen plaatsen als schieten. Met andere woorden: je moet een allrounder zijn in het boulen. De bovenste twee spelers uit elke poule namen hier aan deel: Toine, Cees, Ad, Wil, Karel en Astrid als enige vrouwelijke bouler. In een onderling toernooitje konden zich twee spelers plaatsen voor de finale, welke later op deze dag gehouden werd.

Tussen de wedstrijden door was er alle gelegenheid om gezellig wat bij te kletsen onder het genot van een koel of warm drankje en een hapje. De catering werd deze dag verzorgd door Corry, Piet en Cees, bijgestaan door de al eerder geroemde Ruud. Alvast bedankt lieve mensen voor jullie inzet. Halverwege de middag waren alle wedstrijden gespeeld en konden de WECO-leden de einduitslag gaan berekenen. Deze werd echter nog niet bekend gemaakt, omdat de finale van de Tête-a-tête competitie eerst gespeeld moest worden. Deze finale ging tussen Toine Snoeren en Wil van Belkom. De verwachtingen waren hoog gespannen, want beide spelers waren elkaar in de poule ook al tegengekomen. Toen trok Toine de overwinning naar zich toe met 13-11, dus hoe zou het deze keer aflopen?

De meeste boulers (waarom niet allemaal?) hadden zich al in de hal een mooi plekje toegeëigend en verheugden zich op een spannende finalewedstrijd. Dat was het in het begin ook zo, want beide spelers verdienden om en om een puntje. Bovendien werd het cochonnetje regelmatig uitgeschoten, zodat de mêne overgespeeld moest worden. Toch zag je dat Wil langzamerhand de wedstrijd naar zich toe trok. Hij speelde een sterke partij; hij kon goed plaatsen en bovendien goed schieten. Toine daarentegen gooide ietwat slordiger, hoewel hij ook mooie momenten kende. Uiteindelijk werd de finale gewonnen door Wil met de cijfers 13-5. Een afgetekende overwinning voor een trotse winnaar. Vanaf deze plaats feliciteren we beide spelers: Toine en Wil. Proficiat mannen voor deze prestatie.  Volgend jaar is er geen tête-a-tête herhaling, maar een competitie voor triplettes. Dat betekent dat er 3 spelers per equipe zijn, die ieder twee boules heeft om te spelen. We zijn benieuwd hoe dit zal verlopen.

Na afloop van deze finale werd de uitslag bekend gemaakt. Er waren maar liefst 7 spelers die alle wedstrijden gewonnen hadden. De pluspunten moesten uiteindelijk de doorslag geven. Het OlieBOULEN-toernooi werd gewonnen door Wim Koreman, met 3 gewonnen wedstrijden en 24+ punten. Hij werd gefeliciteerd door Gerdie en door zijn vrouw Corrie en kreeg een heuse boodschappenmand. Proficiat Wim met deze overwinning. De andere 6 spelers waren: 2e Stan Dankers (+21 pnt), 3e Evert Pol (+20 pnt), 4e Wilma Eikenaar (+19 pnt), 5e Kees Jacobs (+18 pnt), 6e Arie van Muijen (+17 pnt) en 7eJohan van Kuijk (+9 pnt) Een speciaal complimentje voor Wilma als enige dame tussen al die mannen! Daarna werd Wil van Belkom gehuldigd voor zijn kampioenschap. Naast de wisseltrofee kreeg ook hij een boodschappenmand. Hierna werden nog twee PLUGRO-waardebonnen verloot, welke gewonnen werden door Jacqueline en Annie. Dit toernooitje was het laatste voor dit jaar. We kunnen terugkijken op een mooi, gezellig en sportief boulejaar. Vanuit de WEECO willen wij iedereen hiervoor bedanken. Het eerstvolgende bouletoernooi is het SNERT-toernooi. Wij nodigen iedereen uit hieraan deel te nemen.

Reacties

article
102811
Elk jaar wordt aan het eind van het kalenderjaar traditiegetrouw het zgn. OlieBOULENtoernooi georganiseerd. Het
https://dongen.nieuws.nl/sport/20181220/verslag-olieboulentoernooi/
2018-12-20T11:25:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/12/20112538/jdb20121.jpg
Sport