Atledojeugd heel succesvol in het afsluitende sportweekend.

Foto:

In het afgelopen weekend was Atledo te vinden op diverse sportwedstrijden. Op zaterdag was er een indoorwedstrijd in Zundert, waar Atledo pupil Nieke Westerveen een bronzen medaille won. Giel van den Mosselaar nam een gouden medaille mee naar huis. Fenn Oerlemans presteert het om zijn kogelstoot-record met maar liefst 50 centimeter te verbeteren!

Op zondag werd in Waalwijk de Lido Cross georganiseerd. Het terrein is besneeuwd, dus een mooi crossgebied. Bij de pupillen eindigt Willem de Jong als derde in zijn race en verovert de bronzen medaille. Siebe van der Lee gaat tevens met brons naar huis. Ook Anouk Rutjes redt zich prima op het besneeuwde parcours en ziet haar mooie race beloond met een zilveren medaille. Haar broer Lucas Rutjes gaat de strijd aan met atleten van buiten onze regio en weet deze op het laatst nog net voorbij te gaan. Een prachtige gouden medaille voor een geweldige race. Colin Bressers liep wederom een geweldige wedstrijd – hij liep zelfs de voorfietsers eruit! – en belandde op het hoogste treetje van het podium.

Bij de junioren zien we Evi van Bladel aan de start, die een erg goede race loopt. Ze finisht als tweede, achter Robin van Leijsen. Ook Jasper van Laarhoven mag de zilveren medaille mee naar huis. Als slotstuk lopen er nog tien estafetteteams een ronde van ongeveer 400m over het besneeuwde middenterrein. Ook hier weten de atleten van Atledo veel medailles te veroveren. Brons voor het juniorenteam, zilver voor het combinatieteam van de a pupillen met atleten van Spiridon en goud voor de a pupillen. Ook het combinatieteam van c en b pupillen mag op het hoogste podium plaatsnemen.

Ondertussen vond in Amsterdam de Boscross plaats, waar een aantal MiLaTroopers de uitdaging aanging met de Nederlandse top. Deze cross was vorig jaar het terrein van de NK. Lotte Griep start als eerste en behaalt de negende plaats in een sterk veld. Daarna de race van Roos de Jong, Anne de Jong en Marit Griep. Roos als eerstejaars pakt in de regio vaak de derde plaats achter de beide anderen, maar in Amsterdam is het natuurlijk anders. Ze liep ontspannen haar race en liet zich niet gek maken en ze finisht netjes als 12e. Anne had een snelle start, maar kan niet aansluiten bij de voorste vier lopers. Marit Griep gaat verbeten in de achtervolging en merkt tijdens de strijd dat het tempo nog omhoog kan. Uiteindelijk gaat ze als vierde over de streep. Anne eindigt op de zevende plaats.  Jair van Winkel loopt naar een tiende plaats in Amsterdam.

Reacties

article
102806
In het afgelopen weekend was Atledo te vinden op diverse sportwedstrijden. Op zaterdag was er
https://dongen.nieuws.nl/sport/20181220/atledojeugd-heel-succesvol-in-het-afsluitende-sportweekend/
2018-12-20T11:20:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/12/20112032/atledo2012.jpg
Sport