Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Afgelopen week werd de eerste halve finale poule gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel.

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wisten Patrick Schrijver (Raamsdonksveer) en plaatselijk favoriet Henk Ypelaar zich te plaatsen voor de finale op vrijdagavond 14 december. Frans Kemmeren (Dongen-Vaart) kwam niet verder dan een derde plaats. Door één winstpartij en een gelijkspel tegen Henk verzamelde hij slechts drie punten. Hij moet derhalve vrezen dat de halve finale voor hem het eindstation is. Henk kwam slechts twee caramboles te kort, maar speelde wel twee keer gelijk. Hij speelde 3% boven de klassengrens en werd tweede in zijn poule. De eerste plaats in de poule was voor Patrick Schrijver, die alle wedstrijden won. Hij speelde 4% boven de klassengrens.

Met 0.555 zette hij het beste algemeen gemiddelde neer. Ook het beste partijgemiddelde was met 0.714 voor hem. Jan Peter Laros zette met een serie van vier de beste reeks neer. Hij won slechts één partij en werd uitgeschakeld. Ook zijn plaatsgenoot en gerespecteerd deelnemer Huub Schlangen kwam niet echt in zijn spel. Ook hij verzamelde drie punten, maar werd op basis van zijn percentage vierde, waardoor de doorgang naar de finale werd versperd. Deze week wordt op dinsdagavond de tweede halve finale gespeeld. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
P.C. Kamp verdedigt toppositie
Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. verdedigde in Tilburg de toppositie tegen team Cues & Darts. Het werd een aan duidelijkheid niets overlatende 1-7 overwinning. Alleen Ad Smolders moest een gelijkspel toestaan. Carlo van Dongen was weer eens van de partij. Hij kweet zich uitstekend van zij taak en was al na 41 beurten bij de finish met het mooie moyenne van 0.487. Kopman Willy v.d. Wiel had zelfs maar 38 beurten nodig. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.657. De beste man van de avond was Piet Kamp. Piet snelde in maar 29 beurten naar de finish. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.689. Piet was hiermee de beste speler van de avond. Hij maakte bovendien een geweldige serie van zes caramboles. Door dit resultaat staat team Kamp nog steeds in de top van het klassement op de tweede plaats met een wedstrijd minder. Op vrijdagavond 7 december speelt dit team in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen het sterke Molenvliet uit Waalwijk. Ook dan is een goed resultaat nodig om zich in de top te handhaven. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Nhiep Tran wint voor team SunControls
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte Nhiep Tran als enige de winst voor zijn team SunControls Tilburg. Er werd derhalve met 2-6 verloren van team de Hazelaar uit Rosmalen. Nhiep was al na 44 beurten bij de finish en kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.454. Hij was hiermee de beste speler van zijn team. Kopman Patrick Schrijver kwam met het gemiddelde van 0.425 nog dichtbij. Het was echter veel te weinig om de winst te kunnen pakken. Anja Verbogt kwam wel dicht bij de winst. Aan de meet kwam zij slechts 4 caramboles te kort. Anton Smulders kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 42 beurten. Door dit resultaat staat team SunControls nog steeds op de elfde plaats.

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:
Lion van Loon klimt naar 4e plaats
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 36-32 van team DCM uit Oosterhout. Leo Loonen kwam op achterstand maar trok vervolgens weer helemaal bij. In de slotfase liep zijn opponent echter opnieuw weg. Nhiep Tran zag zijn voorsprong te niet worden gedaan. Hij verloor met nog slechts één carambole te gaan. Kopman Marrie Kleinloog speelde een moeizame partij maar won wel. Toon Verbunt was de beste man van zijn team. In maar 41 beurten passerde hij de finish al. Door dit resultaat is team Van Loon opgeklommen naar de vierde plaats. Op donderdagavond 6 december staat de derby op het programma tussen team autobedrijf Lion van Loon en team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

P.C. Kamp handhaaft zich aan de top
In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. eveneens met 36-32 van team ’t Hartje. Ad Smolders speelde een moeizame partij en kwam niet verder dan een gelijkspel. Jan Ligtenberg behield vrijwel de gehele wedstrijd het initiatief. Hij loodste zijn partij bekwaam naar de overwinning. Zijn zoon Johan redde het niet. Johan kreeg slechts 31 beurten en verloor kansloos. Piet Kamp trok in slechts 31 beurten de winst naar zich toe. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.580. Hij bewees hiermee andermaal zijn uitstekende vorm. Hij maakte bovendien een geweldige serie van vijf caramboles. Door dit resultaat blijft team Kamp aan de leiding in de viertallen competitie. Op dinsdagavond 11 december speelt team Kamp de kraker tegen team Cortini uit Oosterhout. Team Kamp heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven aan de top. Ook deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:
Café ’t Vaartje zakt naar 2e plaats
In Oosterhout speelde team Café ’t Vaartje gelijk met 23-23. De enige winstpartij kwam op naam van Patrick Schrijver. Hij speelde fabuleus en was al na 35 beurten bij de finish. Piet Vissers en Bart de Wijs konden geen vuist maken en verloren allebei kansloos. Omdat de nummer twee 25 punten bij elkaar sprokkelde, werd er weer stuivertje gewisseld. De achterstand van team ’t Vaartje bedraagt slechts 1 punt op de koploper.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:
Volle winst Het Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team ’t Vaartje de volle winst. In de eerste wedstrijd speelde Ton Kemmeren een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Hij makate onder meer een mooie serie van vier. Zijn opponent bleef ver van de finish verwijderd. Nhiep Tram speelde een puike partij. Hij was al na 41 beurten bij de finish. Ook zijn rivaal kon geen potten breken. Kopman Embert Broekhoven excelleerde. In slechts 33 beurten maakte hij korte metten met zijn tegenstander. Embert kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.878. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes caramboles. Door dit resultaat is team Het Vaartje opgerukt naar de derde plaats. Het heeft nog 11 punten achterstand op de koploper. Op dinsdagavond 11 december speelt team Het Vaartje tegen team B.V.T. uit Terheijden. Het team heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven in de top. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:
Gevoelig verlies team AK Deur & Interieur
In Werkendam verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-22 van team Werkendam. De enige winspartij kwam op naam van Erwin Ligtenberg. In maar 35 beurten was hij al bij de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.542. Zijn broer Edwin en vader Jan redden het beiden niet. Edwin kreeg maar 34 beurten en Jan zelfs maar 33. Jan maakte nog wel een mooie serie van vier. Team Royal Hedge kwam deze week niet in actie. Op dinsdagavond 11 december staat de derby tussen team Royal Hedge en AK op het programma. Ook deze wedstrijd begint in sportcafé ’t Vaartje om 19.30 uur.

Reacties

article
102427
Afgelopen week werd de eerste halve finale poule gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen
https://dongen.nieuws.nl/sport/20181203/biljartnieuws-sportcafe-t-vaartje-171/
2018-12-03T23:11:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/15093859/biljartnieuwbeeld.jpg
Sport