Eerste driepunter voor Olympia’60

Maar liefst negen competitieronden moest Olympia wachten op de eerste zege. Maar tegen het Roosendaalse DVO ’60 was het eindelijk zover. Kjeld Huveneers kroonde zich deze keer met twee doelpunten tot matchwinner.

De openingsfase was duidelijk voor Olympia, dat weer kon aantreden met Devie de Ronde. Hij bewees eens te meer dat hij een prima aanspeelpunt is en voor meer rust zorgt in het spel van het jonge team. Tim van Wanrooij was ook weer van de partij na een langdurige afwezigheid. In het eerste kwartier slaagde Olympia erin een aantal keren gevaarlijk voor het doel van DVO te verschijnen. Schoten van Thymo de Bruijn en Bryan Weistra misten echter het doel. Pas na zo’n twintig minuten spelen werd DVO voor het eerst gevaarlijk. Bij een luchtduel na een corner werd Jochem Vogels aan het hoofd geraakt en lag een korte tijd bewegingloos in het doelgebied. Omdat de scheidsrechter verzuimde in te grijpen, kon het doel van Stefan Kragten onder vuur genomen worden. Zijn verdediging hield echter stand door een hard schot op de lijn te keren.

Meteen daarna nam Olympia weer het initiatief en werd meerdere keren gevaarlijk. Zo wist de verdediging van DVO De Ronde alleen ten koste van een overtreding af te stoppen en schoot De Bruijn na een vloeiende aanval tegen de kruising. Dezelfde De Bruijn werd na ruim een half uur spelen op de rand van het strafschopgebied onreglementair gestopt. Kjeld Huveneers eiste de vrije trap op en schoot deze hard en laag langs de muur en liet de doelman kansloos. De op dat moment verdiende voorsprong smaakte naar meer. Maar hoewel Dennis Aarts en opnieuw De Ronde gevaarlijk werden, slaagde Olympia er voor rust niet in de voorsprong te verdubbelen.

In de tweede helft was het opnieuw Olympia dat beter uit de startblokken kwam. Het was zich ervan bewust dat vroeg druk gezet moest worden op de DVO-verdediging en dat leverde meteen doelgevaar op.
Een eerste doelpoging van Aarts kon nog ternauwernood gered worden. Maar na een vloeiende aanval over de rechterkant was de DVO-doelman kansloos op een schot van Weistra. Een 2-0 voorsprong na vijftig minuten was een ongekende weelde, maar zorgde ook voor een onrustige fase.Op eens leek het of gemaakte afspraken vergeten waren. In plaats van de gelederen gesloten te houden werden de ruimtes ineens veel te groot. Een moment dat Olympia te veel mensen voor de bal had werd al snel eenvoudig uitgebuit door DVO.
De aansluitingstreffer zorgde ervoor dat DVO weer kon gaan geloven in een beter resultaat. Het creëerde enkele kansen, waarbij Olympia over geluk niet te klagen had. De gelijkmaker bleef echter uit.
Sterker nog, in de zeventigste minuut wist Kjeld Huveneers opnieuw te scoren. Uit een afgeslagen hoekschop nam hij de bal van achttien meter afstand op zijn slof en schoot met een volley hard en laag de 3-1 binnen.

Na deze treffer golfde het spel nog enige tijd op en neer en wisten beide teams enkele kansen te creëren. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de eerste zege van het seizoen een feit was.
Door die overwinning nam Olympia enige afstand van de rode lantaarn en passeerde het en passant zelfs Willem II op de ranglijst.