Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Ook deze week werd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart weer gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel.

De Tilburgers Jan-Peter Laros en Tiziano de Jonge bereikte de have finale door drie wedstrijden te winnen. Jan Peter zette een fraaie serie van zes neer. Het beste partijgemiddelde werd gespeeld door Tiziano met een mooi gemiddelde van 1.125. Hij zette met 0.711 ook het hoogste algemeen gemiddelde neer. Hij speelde 52% boven de klassengrens. Hij werd hiermee eerste in zijn poule.

De Dongenaren Toon van Gool en Ton Hamers redden het niet. Toon kwam niet in zijn spe. Hij liet i de laatste wedstrijd nog wel zien waartoe hij in staat is. Hij kwam uit p het mooie gemiddelde van 0.368. Het was echter de enige partij die hij won. Ton had na twee partijen al drie punten. In zijn beste partij zette hij het schitterende moyenne van 0.500 neer. In de laatste twee partijen moest hij echter twee keer verlies incasseren. Hierdoor werd hij alsnog uitgeschakeld. Hij speelde 8% boven de klassengrens. Ook voor Martijn Bastiaansen uit Oosteind viel het doek. Op dinsdagavond 4 december wordt de tweede halve finale gespeeld. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Team SunControls pakt punt
In Rosmalen pakte team SunControls Tilburg een fraai punt tegen topteam de Hazelaar 4. Bert van den Hooff won. Bert hield de verdediging uitstekend gesloten en gaf daarmee zijn tegenstander geen enkele kans. Jos Hamers moest verlies incasseren. Jos kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook Anja Verbogt kwam niet in haar spel waardoor ook zij verlies moest incasseren. Het punt werd gered door kopman Patrick Schrijver. Patrick maakte een fraaie serie van vier. Met het gemiddelde van 0.490 speelde hij het net voor de neus van zijn tegenspeler uit. Op donderdagavond 29 november speelt team SunControls in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen de Hazelaar 5. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

P.C. Kamp verliest
Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. liep in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen verlies aan. Hierdoor is het de koppositie kwijt. In de eerste sessie verloor Piet Kamp kansloos. Hij kreeg ook maar 33 beurten. Leo Loonen had een bliksemstart. Na 16 beurten had hij al 16 caramboles. Hij maakte onder meer een fraaie serie van vier. 13 beurten later stond hij nog op 16, maar was zijn opponent uit. Leo kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.551. Het bleek helaas te weinig te zijn. In de tweede sessie speelde Willy v.d Wiel degelijk maar iet super. Dit was wel nodig want zijn rivaal finishte al na 37 beurten. Ad Smolders redde de eer. In slechts 45 beurten bereikte hij de finish. Ad maakte een mooie serie van vier en kwam uit p het degelijke gemiddelde van 0555.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:
Café ’t Vaartje herovert eerste plaats
In sportcafé ’t Vaartje heroverde team Café ’t Vaartje de eerste plaats dankzij een 27-25 winst op team de Distel. De enige verliespartij kwam op naam van kopman Patrick Schrijver. Aan de meet kwam Patrick nog vijf caramboles te kort. Hij maakte wel een prachtige serie van zes caramboles. In een degelijke partij pakte Piet Vissers bekwaam de winst. Hij maakte een mooie serie van vier en maakte de partij in 48 beurten uit. Bart de Wijs was de man van de wedstrijd. Bart finishte al na 32 beurten en kwam uit op het sublieme gemiddelde van 0.656. Doordat de koploper ‘slechts’ 25 punten scoorde, staat team Café ’t Vaartje nu weer aan de leiding met een voorsprong van slechts één punt. Op maandagavond 3 december speelt team Café ’t Vaartje in eigen huis tegen team Van den Brandt uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:
P.C. Kamp wint van Van den Nieuwenhuizen
In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 37-35 van team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg. In de eerste sessie won Theo Laros met gering verschil van Jan Ligtenberg. Jan kwam slechts één luttele carambole te kort. Frans Kemmeren werd gestraft voor zijn goede spel. Tegen Johan Ligenberg zette hij het fantastische gemiddelde van 0.432 neer. Omdat dit zijn vierde partij was en hij mede hierdoor op een hoger moyenne uitkwam moest hij twee punten inleveren, die bij Johan terecht kwamen. Johan maakte een prachtige serie van vijf, terwijl Frans er één van vier neerzette. Ook Theo maakte een mooie beurt van vier caramboles. In de tweede sessie was er winst voor Mark Peijnenburg van team v.d. Nieuwenhuizen. Hij pakte de winst op Piet Kamp. Piet kwam slechts één carambole te kort. Ad Smolders pakte voor team Kamp de winst. Hij won afgetekend van Embert Broekhoven. Door dit resultaat blijft team Kamp aan de leiding. Het heeft nu vier carambole voorsprong op de nummer twee. Team Corné van den Nieuwenhuizen staat nu vijfde. Op vrijdagavond 30 november speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Hartje uit Oosterhout. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Winst Lion van Loon
In Goirle won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 32-36 van team BCG. Leo Loonen en Nhiep Tran moesten verlies incasseren. Nhiep kwam slechts twee caramboles te kort en Leo maar vier. Winst was er voor Marrie Kleinloog en Taan Verbunt. In degelijke partij pakte Marrie bekwaam de winst. Hij zette het fraaie gemiddelde van 0.609 neer. Hij maakte het net voor de neus vaan zijn tegenstrever uit. Toon Verbunt was de man van de wedstrijd. Toon had slechts 27 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.555.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:
Team AK Deur & Interieur koploper
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 28-23 van team de Eekhoorn. De enige verliespartij kwam op naam van Erwin Ligtenberg. Toch kwam ook hij slechts twee caramboles te kort. Kopman Johan Ligtenberg speelde een geweldige partij en kwam uit op het prachtige moyenne van 0.552. Hij was ook al na 38 beurten bij de finish. Man of the match was echter Edwin Ligtenberg. Met slechts 31 beurten een een geweldige serie van vier caramboles, trok hij de wedstrijd naar zich toe. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 0.612. Door dit resultaat blijft team AK aan de leiding. Het verschil met de nummer twee bedraagt echter slechts drie punten. Op dinsdagavond speelt team AK een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje moet team AK het opnemen tegen team Het Oude Tramstation uit Elshout. De wedstrijd beginnen om 19.30 uur.

Verlies Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Boomkwekerij Royal Hedge met 20-25 van team Het oude Tramstation uit Elshout. Reserve Jan Ligtenberg zorgde als enige voor de winst. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.642. Hij maakte boven dien een mooie serie van vier caramboles. Zowel Anton Smulders als Mark Peijnenburg moesten gevoelig verlies incasseren. Anton kreeg ook maar 39 beurten en Mark zelfs maar 28. Met een twaalfde plaats handhaaft team Royal Hedge zich in de middenmoot.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:
Gelijkspel Het Vaartje
In Oosterhout speelde team Het Vaartje met 25-25 gelijk tegen team de Eekhoorn. In de eerste partij moest kopman Ton Kemmeren verlies incasseren. Ton had een moeizame start, maar sprokkelde daarna vele caramboles bijeen. Hij maakte onder meer een fabuleuze serie van zes. Voor winst was het echter net te laat. Hij kwam slechts vier caramboles te kort. Reserve Frans Kemmeren speelde prima. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.566 voor zich noteren. Hij maakte bovendien in de na-beurt een mooie reeks van vier caramboles. Toch ging zijn tegenstander met de winst aan de haal. Hij kreeg ook slechts 30 beurten. Nhiep Tran redde de eer. Met goed spel ging Nhiep al na 43 beurten over de finish met het mooie gemiddelde van 0.627. Ook hij maakte een prachtige beurt van vier. Door dit resultaat blijft team Het Vaartje op een mooie vierde plaats staan.

Reacties

article
102334
Ook deze week werd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart weer gespeeld in het gerenommeerde
https://dongen.nieuws.nl/sport/20181125/biljartnieuws-sportcafe-t-vaartje-170/
2018-11-25T22:49:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/15093859/biljartnieuwbeeld.jpg
Sport