Olympia beleefde een moeilijke middag tegen FC Bergen.

Zonder sterkhouders Devie de Ronde en Pepijn Laurijsen moest het aantreden tegen een onbekende tegenstander. De overeenkomst tussen beide clubs lag in het feit dat er dit seizoen een volledig nieuw team gebouwd moet worden. Beide verenigingen putten daarbij uit de eigen jeugd. Het leek er vandaag op dat FC Bergen iets verder is in die ontwikkeling.

Voor aanvang van de wedstrijd werd stilgestaan bij het plotseling overlijden van voormalig voorzitter Mari Oerlemans. Middels een indrukwekkende minuut stilte en het spelen met rouwbanden werd respect betoond aan deze oer-Olympiaan. Na de aftrap ontspon zich aanvankelijk een duel dat best aantrekkelijk was. De eerste speldenprikken werden uitgedeeld door Olympia. Kleine mogelijkheden voor Thymo de Bruin en Dennis Aarts werden echter moeiteloos onschadelijk gemaakt. Na een kwartier spelen begon een fase waarin FC Bergen het overwicht had en enkele keren gevaarlijk in de buurt van het Olympia-doel kwam.

Olympia had moeite om zich onder de druk uit te spelen en de periodes van balbezit werden steeds schaarser. Slechts één keer werd Olympia nog echt gevaarlijk, toen een vlotte combinatie tussen Bryan Weistra en Dennis Aarts leidde tot een hard schot van laatstgenoemde. De doelman van FC Bergen wist ternauwernood redding te brengen.’ Aan de andere kant ontsnapte Olympia aan een achterstand, toen de bal na een snelle aanval over de rechterflank, slechts met kunst en vliegwerk voor de lijn gered kon worden. Toch werd er voor rust nog gescoord. Joey Kleyberg wist de bal knap te veroveren op het middenveld en bereikte Thymo de Bruijn. Zijn voorzet werd door Dennis Aarts eenvoudig binnengetikt. Na rust trad Olympia aan met Kevin van Venrooij in plaats van Stan van Leijsen. Bijna had deze wissel meteen succes. Doordat de aanval wat meer body kreeg, ontstond er meteen druk op de defensie van FC Bergen.

De Bruijn kwam in de openingsminuut meteen in een één op één situatie voor de doelman van FC Bergen. Doordat de doelman het geduld had om te wachten, slaagde hij erin om zijn hand nog net tegen de bal te krijgen. Een tweede doelpunt voor Olympia had misschien voor de nodige rust kunnen zorgen. Dat gebeurde dus niet en Olympia werd steeds vaker achteruit gedrukt. Tot overmaat van ramp viel aanvoerder Kjeld Huverneers geblesseerd uit waardoor er noodgedwongen gewisseld moest worden. De slechts 18-jarige Jesse Tennebroek moest vanaf dat moment de verdediging gaan leiden. Het gebrek aan ervaring in de gehele defensie maakte dat er daarna makkelijk misverstanden ontstonden.Een van die misverstanden leidde al snel tot de overigens verdiende gelijkmaker.

Olympia richtte zich echter snel op en wist kort na deze tegenslag gevaar te stichten. Een hard schot van Joey Kleyberg werd door de doelman nog net uit de kruising getikt. Waar Olympia verzuimde het duel weer naar zich toe te trekken, slaagde FC Bergen er in de 82e minuut opnieuw in gebruik te maken van een misverstand. Een kopbal belandde gelukkig tussen verdediging en doelman in en de spits van FC Bergen maakte dankbaar gebruik van dit presentje. Met nog maar een paar minuten te spelen was er nog maar weinig kans de 1-2 achterstand om te buigen. Dit werd helemaal onmogelijk toen Thieu van der Bruggen in de extra tijd nog tegen een domme rode kaart opliep.