Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd ook deze week weer gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel.

Piet Kamp (Raamsdonk) pakte de winst in zijn poule en verzekerde zich van een plaats in de halve finale. Piet speelde liefst 50% boven zijn gemiddelde. In zijn beste partij zette hij het formidabele gemiddelde van 1.166 neer. Ook zijn algemeen gemiddelde van 0.500 mag gezien worden. Ook Patrick Schrijver uit Raamsdonksveer wist zich te plaatsen. Ook hij won drie van de vier partijen en is door naar de halve finale. Leo Loonen (Oosteind) legde beslag op de derde plaats. Hij heeft alleen nog kans, wanneer één van de halve finalisten zich afmeld. Leo won twee van de vier partijen. Ook Hans Boutier (Kaatsheuvel) en Bram Speijer (Oosterhout) werden uitgeschakeld. De halve finales worden gespeeld op maandagavond 26 november en dinsdagavond 4 december.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Team SunControls verliest
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team SunControls Tilburg met 2-6 van team ABC uit Afferden. Kopvrouw Anja Verbogt verloor met ruim verschil. Anton Smulders kwam echter maar drie caramboles te kort en Bert v.d. Hooff zelfs maar twee. Anton kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.379. Bert maakte een prachtige serie van vier caramboles. Winst was er wel voor Jos Hamers. Hij gaf zijn opponent geen schijn van kans. Hij zette het mooie moyenne van 0.377 neer. Op donderdag 29 november speelt team SunControls in sportcafé ’t Vaartje tegen team de Hazelaar uit Rosmalen. Mogelijk dat het lukt om een wistpartij te pakken. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

P.C. Kamp thuis
Op vrijdagavond 23 november speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. tegen team BCG uit Goirle. Dit team staat op dit moment op een tweede plaats. Het belooft dus een moeilijke opgave te worden. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. Team P.C. Kamp betaat uit Willy v.d. Wiel, Ad Smolders, Carlo van Dongen, Jan Ligtenberg en Piet Kamp.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:
Team P.C. Kamp pakt nipt de winst
In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 37-36 van team DCM uit Oosterhout. Het beloofde een spannende partij te worden, omdat beide partijen exact gelijk stonden. Johan Ligtenberg speelde een degelijk partij en wist een gelijkspel binnen te slepen. Vader Jan moest echter verlies incasseren. Aan de meet kwam hij vijf caramboles te kort. Hij kreeg ook maar 45 beurten. Kopman Willy v.d. Wiel pakte bekwaam de winst. Hij had slechts 42 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.595 neer. Piet Kamp excelleerde ander maal. Hij had maar 38 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.473. Door dit resultaat staat team Kamp nu één punt boven team DCM. Op dinsdagavond 27 november speelt team Kamp in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen team ’t Hartje uit Oosterhout. Team Kamp heeft een goed resultaat nodig om zich in de top te handhaven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

C. v.d. Nieuwenhuizen verliest
In Oosterhout verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 35-33 van team ‘t Hartje. Theo Laros pakte weer eens een winstpartij. Hij had maar 40 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij zette het schitterende gemiddelde van 0.475 neer. Leo Loonen kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Hij kreeg maar 36 beurten. Kopman Charles Mekes kreeg maar 39 beurten en verloor eveneens. Charles maakte nog wel een mooie serie van vijf . Embert Broekhoven speelde een degelijke partij. Hij loodste deze bekwaam over de finish. Op donderdagavond 22 november staat de confrontatie tussen team Van den Nieuwenhuizen en Kamp p het programma. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Drietallen-competitie:
Café ’t Vaartje rukt op
In Tilburg won team Café ’t Vaartje met 28-29 van team DKS. Kopman Willy v.d. Wiel verloor nipt met nog slechts één carambole te gaan. Willy maakte nog wel een mooie serie van vier. Ook Piet Vissers produceerde een reeks van vier. Hij pakte de winst wel. Patrick Schrijver speelde gelijk. Door dit resultaat staat team Café ’t Vaartje weer op een mooie tweede plaats. Het heeft nog één punt achterstand op de koploper.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:
Winst Royal Hedge
In Werkendam won team Boomkwekerij Royal Hedge met 22-24 van team Werkendam. Embert Broekhoven kreeg geen schijn van kans. Zijn tegenspeler was al na 40 beurten bij de finish. Mark Pijnenburg sleepte een gelijkspel uit het vuur. Ton Hamers had maar 33beurten nodig om over de meet te komen. Hij maakte een fantastische serie van vijf caramboles. Hij kwam uit op het fabuleuze gemiddelde van 0.636.

Winst team AK Deur & Interieur
In Made won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-29 team ’t Steegje. Edwin LIgtenberg kreeg aar 43 beurten. Toch kwam hij maar één luttele carambole te kort. Erwin Ligtenberg wist zijn partij in 43 beurten uit te spelen. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.441. Jan Ligtenberg had slechts één beurt meer nodig om te finishen. Hij zette het geweldige gemiddelde van 0.613. Dit gemiddelde wam mede tot stand dankzij een schitterende serie van vijf.

Districtscompetitie B1:
Winst Het Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje won team Het Vaartje met 26-16 van team ’t Steegj uit Made. Nhiep Tran speelde een geweldige partij en was al na 30 beurten bij de finish. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.900 voor zich noteren. Hij maakte een prachtige serie van vijf caramboles. Ton Kemmeren moest verlies incasseren. Hij kreeg ook maar 38 beurten. Embert Broekhoven had maar 41 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.707. Door dit resultaat staat team Het Vaartje op een mooie vierde plaats. Het heeft slechts 13 punten achterstand op de koploper. Op dinsdagavond 27 november speelt team Het Vaartje in eigen huis tegen team de Dorstvelgel uit Dorst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen