Atledo pupillen en junioren lopen Blauwe Meer Cross

Afgelopen zondag werd het cross seizoen geopend met de Blauwe Meer cross, met een leuk parcours voor de pupillen en junioren. Natuurlijk was Atledo hierbij! Een wat kleinere groep pupillen dan gewoonlijk, omdat deze cross samenviel met het jeugdkamp van Atledo, maar er verschenen nog genoeg enthousiaste Atledo-lopers aan de start.

De C-pupillen Mike van Galiën en Siep van de Winkel waren als eerste aan de beurt. Zij liepen 600 meter door zand en kuilen langs de bosrand en veroverden een 6e en 9e plaats. De iets oudere B-pupillen Milan Bavius, Goof Schoormans, Jasper Broeders, Ramon Derks en Jens de Bie liepen daarna hun 1000 meter, en ze mogen allemaal tevreden zijn over hun race.
Bij de jongens A-pupillen zorgde Lucas Rutjes voor de eerste medaille voor Atledo; een mooie zilveren medaille voor de 2e plaats. Daarna won Junior Sportman van het Jaar Colin Bressers de gouden medaille bij de Specials. Hij bouwde zijn voorsprong mooi op tijdens de race en finishte als eerste met een prachtige tijd van 4.05 min op de 1200 meter.

Daarna waren de junioren aan de beurt. Als eerste zien we Lotte Griep, die meteen het initiatief neemt. In de loop van de race kan ze de leiding niet houden, maar ze blijft goed voorin lopen en finisht uiteindelijk als vijfde. Hierna volgt een spannende race waarin Bieke Schipperen, Marit Griep, Anne de Jong en Roos de Jong uitkomen. Dit resulteerde in zilver voor Bieke en brons voor Marit. Anne en Roos eisten de 4e en 5e plaats op. Goed gelopen!

Voor Jasper van Laarhoven, Brik van Dusseldorp en Evi van Bladel begint de race erg rustig. De groep blijft dicht bij elkaar, met Brik aan de leiding. Na anderhalve kilometer gooit hij het tempo omhoog en wordt de groep uit elkaar getrokken. Naar de finish toe heeft deze cross toch nog een lastig parcours, maar het lukt Brik om de eerste positie vast te houden en de gouden medaille voor zichzelf op te eisen. Jasper is een bikkel en loopt met een pijnlijke heup toch een goede race. Ook Evi weet het tempo strak te houden gedurende de wedstrijd en weet op deze manier het zilver te winnen.

Het cross seizoen is hiermee officieel van start gegaan. Volgende week de tweede cross in de regio, de Snert Cross, en natuurlijk is Atledo hierbij weer present!