Heren De Vennen verkopen hun bekerhuid duur

Foto:

Heren 1 van ZV De Vennen trof afgelopen zaterdag in de 2e ronde van de landelijke bekercompetitie de Friese heren van SG HZPC/Avéna uit Heerenveen. Op voorhand leek het een verloren strijd gelet op het feit dat de Friezen twee klassen hoger spelen maar de thuisploeg was van plan de huid zo duur mogelijk te verkopen en er een echte wedstrijd van te maken.

Ondanks het feit, dat dit de enige wedstrijd was die deze zaterdag gespeeld werd hadden toch de nodige belangstellenden de weg naar het zwembad gevonden, waaronder ook een (klein) handje supporters die er vanuit Friesland 2 uur autorijden voor over hadden gehad. En alle aanwezigen werden getrakteerd op een leuke pot polo tussen twee ploegen die er ieder hun eigen speelstijl op nahouden. SGHA heeft een aantal fysiek sterke en makkelijk en hard schietende spelers,

De Vennen probeerde daar met beweeglijker spel en snelle combinaties iets tegenover te stellen. En tot verrassing van velen bleek die aanpak lange tijd succesvol, tot ver in de 3e periode hield De Vennen de gasten goed bij (10-12). Drie aanvallende missers aan het begin van de slotperiode werden afgestraft met doeltreffende counters waardoor het definitieve gat geslagen was (10-15). In het verdere verloop van de slotperiode kwam De Vennen nog wel iets dichter bij maar de zege ging uiteindelijk met 13-17 in de zwemtas mee naar Friesland. Beide ploegen konden daar vrede mee hebben en onder het genot van ‘een natje’ werd door hen nog even gezamenlijk op het treffen teruggekeken. SGHA bekert dus verder (succes daarbij) en De Vennen kan zich vanaf nu volledig concentreren op de competitie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen