Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart heeft Henk IJpelaar uit ’s-Gravenmoer is door in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi.

Henk won drie van de vier partijen. Hij speelde liefst 24% boven de klassengrens. Hij zette het voor hem mooie algemeen gemiddelde neer van 0.412. In zijn beste partij speelde hij het partijgemiddelde van 1.000 precies. Dit was overigens niet het hoogste partijgemiddelde. Dat kwam op naam van Patrick Schrijver (Raamsdonksveer) met 1.666. Patrick maakte bovendien een fraaie serie van zes. Hij eindigde als derde en mag hoop hebben dat hij zich alsnog kwalificeert als één van de beste derden. Martijn Bastiaansen (Oosteind) zette het beste algemeen gemiddelde neer met 0.600. In zijn beste partij kwam hij uit op het ffraaie gemiddelde van 1.111.

Ook Christ Brekelmans (Kaatsheuvel) is door. Christ won drie van de vier partijen en werd eerste in zijn poule. Hij speelde liefst 78% boven de klassengrens. Hij zette het voor hem fantastische gemiddelde neer van 0.594. In zijn beste partij kwam hij uit op 0.700. Ook Piet Kamp (Raamsdonk), die 20% boven de klassengrens speelde plaatste zich voor de volgende ronde. Bram Speijer (Oosterhout) eindigde op de derde plaats en moet afwachten of hij nog verder mag als één van de beste derden. Ook deze week worden er weer poules gespeeld.

Landelijke Competitie KNBB driebanden-groot:
P.C. Kamp wint opnieuw
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.v. met 6-2 van team Carambole uit Rumpt. In de eerste sessie was er winst voor Piet Kamp en Jan Ligtenberg. Piet zette een solide partij neer en hield zijn tegenstander ver achter zich. Jan maakte een geweldige serie van vijf en sleepte mede hierdoor de winst binnen. Jan had slechts 47 beurten nodig om de finish te bereiken. In de tweede sessie pakte kopman Willy v.d. Wiel een degelijke winst. Het liep stroef, maar hij hield zijn opponent bekwaam op afstand. Hiermee stelde hij de winst voor zijn team veilig. Carlo van Dongen speelde een gelijk opgaande strijd. Hij zag in de slotfase zijn tegenstrever het initiatief nemen. Hij probeerde in de na-beurt nog een punt uit het vuur te slepen. Dit lukte echter net niet. Door dit resultaat staat team Kamp weet op een mooie eerste plaats.

Nipt verlies SunControls B.V. Tilburg
In Wintelre verloor team SunControls Tilburg nipt met 5-3 van ’t Caves. Kopvrouw Anja Verbogt moest verlies incasseren. Zij kwam niet echt in haar spel. Ook voor Nhiep Tran was er verlies. Hij kreeg ook maar 44 beurten. Hij maakte een geweldige serie van vijf, maar winst leverde dit niet op. Anton Smulders sleepte een puntje uit het vuur. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.425. Bert van de Hooff liet de eerste winstpartij voor zich noteren. In een moeizame partij hield Bert de verdediging goed gesloten en pakte de winst.

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

C. v.d. Nieuwenhuizen verslaat Lion van Loon
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart stonde de derby op het programma tussen team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg en team autobedrijf Lion van Loon Dongen.
Team Van de Nieuwenhuizen won met 35-31. In de eerste sessie nam team Van Loon een voorprong. Toon Verbunt had slechts 39 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.384. Hij ga hiermee Mark Pijnenburg het nakijken. Op de andere tafel pakte reserve Frans Kemmeren in maar 36 beurten de winst. Frans liet het fraaie gemiddelde van 0.444 voor zich noteren. Zijn opponent Theo Laros maakte nog wel een mooie serie van vier. Dat deed ook Charles Mekes. Charles sprintte in maar 32 beurten naar de finish en kwam uit op het schitterende gemiddelde van 1.218.

Zijn concurrent Nhiep Tran speelde ook prima. Hij zette het mooie moyenne van 0.500 neer. Winst leverde dit voor hem niet op. Op de andere tafel speelde ook Embert Broekhoven een prima partij. Hij had maar 36 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op 0.583. Hij liet Piet Kamp hiermee kansloos. Team Kamp kwam deze week niet in actie. Op vrijdagavond 26 oktober speelt team autobedrijf Lion van Loon Dongen een wedstrijd tegen ’t Hartje uit Oosterhout. Op dinsdagavond 30 oktober staat de derby op het programma tussen P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. en autobedrijf Lion van Loon Dongen. Op donderdagvond 1 november speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg tegen team DCM uit Oosterhout. Al deze wedstrijden worden gespeeld in sportcafé ’t Vaartje en beginnen om 19.30 uur

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:
Café ’t Vaartje pakt opnieuw winst
Tteam Café ’t Vaartje pakte in Hilvarenbeek een 23-25 overwinning. Toch verloren twee van de drie spelers. Bart de Wijs kreeg slechts 42 beurten. Hij sleepte echter toch nog zeven punten uit de strijd. Piet Vissers pakte zelfs acht punten. Hij kwam aan de eet slechts drie caramboles te kort. Kopman Patrick Schrijver pakte de winst wel. In maar 41 beurten was hij al bij de finish. Hij zette bovendien een mooie serie van vier weg. Hij kwam uit op het respectabele gemiddelde van 0.560. Door dit resultaat blijft team Café ’t Vaartje aan de leiding.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:
Het Vaartje pakt winst
Team Het Vaartje herstelde zich uitstekend van de nederlaag van vorige week. Nu werd met 29-20 de winst gepakt. In de eerste partij zette reserve Frans Kemmeren de toon. Hij won zijn partij in maar 35 beurten en zette het fantastische gemiddelde van 0.657 neer. Arthur Snoeren deed hier niet veel voor onder.. Hij pakte de winst in maar 41 beurten met het mooie gemiddelde van 0.560. Kopman Embert Broekhoven kon vervolgens het succes compleet maken. Hij werd echter getrakteerd op een forse achterstand. In de slotfase knokte Embert zich nog prima terug. Aan de meet kwam hij echter nog twee caramboles te kort. Op dinsdagavond 30 oktober speelt team Het Vaartje tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:
Verlies Royal Hedge
In Geertruidenberg verloor team Boomkwekerij Royal Hedge met 25-23 van team D’n Berg Kopman Anton Smulders kreeg maar 41 beurten maar kwam desondanks maar twee caramboles te kort. Het moyenne van 0.609 is zeer verdienstelijk. Winst leverde dit echter niet op. Team leider Ton hamers kwam deze keer totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 37 beurten. Reserve Jan Ligtenberg redde de eer. In een solide partij stevende Jan af op de winst. Hij zorgde er bovendien voor dat hij zijn opponent ver achter zich liet.

Volle winst team AK Deur & Interieur
In Waawlijk verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 29-26 van koploper team BSV. Edwin Ligtenberg speelde een moeizame partij. Toch kwam hij aan de meet slechts twee caramboles te kort. Kopman Jan Ligtenberg kreeg maar 39 beurten en kwam uit op het verdienstelijke gemiddelde van 0.589. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Winst leverde dit echter niet op. Erwin Ligtenberg redde de eer. Hij pakte de winstin maar 37 beurten met het buitengewoon fraaie gemiddelde van 0.513.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen