Puntenverlies voor Van der Kolk Liberty dames 1

Afgelopen zondag 14 oktober stond Mierlo dames 1 op het programma. Een nog onbekende ploeg voor Van der Kolk Liberty dames 1 die het de afgelopen wedstrijden net als de dames nog niet al te best hadden gedaan. Met drie punten stond Mierlo op de 11e plaats. Dat was één plek onder Liberty, dat pas vier punten wist te bemachtigen uit vijf wedstrijden.

De dames waren erg gebrand op een overwinning en met steun van de vaste supporters, dames 2 en heren 1 begonnen ze met goede moed en veel energie aan de wedstrijd. De eerste vijf minuten had Van der Kolk Liberty dames 1 duidelijk de bovenhand. Ze konden gevaarlijke situaties creëren in de cirkel van Mierlo, een doelpunt bleef helaas uit. Niet veel later bleek Mierlo veel effectiever te zijn, nadat ze de 0-1 maakten uit de eerste aanval. De dames lieten het er niet bij zitten. Invalster Lisa van Riel kon met een mooie pass spits Chelsea van Helmond bereiken en zij maakte de gelijkmaker. In de 25e minuut liet Mierlo hun effectiviteit weer eens zien en maakte met hun eerste strafcorner de 1-2, en dat was ook de ruststand.

Tijdens de rust werd er besproken waarom het spel niet goed liep en goed opgepept ging Van der Kolk Liberty dames 1 de tweede helft in. Het spel liep beter en de dames konden weer sterke aanvallen opzetten. Helaas had Mierlo een erg goede keepster in het doel staan die elke poging wist te keren. Na zo’n twintig minuten in de tweede helft kon Mierlo de 1-3 maken. Van der Kolk Liberty dames 1 bleef nog vechten tot de laatste minuut, maar het was niet genoeg voor een gelijkspel of voor de winst. Eindstand: 1-3.

Helaas weer geen punten voor Van der Kolk Liberty dames 1. Volgende week zijn er geen wedstrijden vanwege de herfstvakantie maar 28 oktober zijn de dames weer terug en mogen ze op bezoek bij Shot dames 1 in Tilburg.