Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi van start gegaan. Dongenaar Frans Kemmeren (Vaart) speelde geweldig. Hij speelde 17% boven de klassengrens. Hij won drie van de vier partijen en kwam uit op het voor hem mooie gemiddelde van 0.389.

De beste partij was voor Tiziano de Jonge (Tilburg). Hij zette het geweldige gemiddelde van 1.000 precies neer. Ook het beste algemeen gemiddelde was met 0.500 voor hem. De hoogste serie staat voorlopig op drie. Peter Brekelmans won twee van de vier partijen en eiste de derde plaats voor zich op. Ook deze plaats biedt nog mogelijkheden om door te gaan naar de volgende ronde. Hij kwam uit op het percentage van 92%. Hij zal eerst de resultaten in de andere poules af moeten wachten om te weten of hij door is als één van de beste derden. Evert de Leeuw uit Dongen speelde eveneens goed. Hij speelde 9% boven de klassengrens. Hij won echter slechts één partij en werd uitgeschakeld. Ook deze week worden er weer voorrondes gespeeld.

Landelijke Competitie KNBB driebanden-groot:
Mooi gelijkspel team SunControls B.V. Tilburg
In sportcafé ’t Vaartje speelde team SunControls Tilburg met 4-4 gelijk tegen het sterke team Molenvliet uit Waalwijk. Bert van den Hooff kon niet in zijn spel komen en verloor. Hij kreeg ook slechts 42 beurten. Anja Verbogt kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.486. Toch moest zij verlies incasseren. Haar opponent finishte al na 37 beurten. Nhiep Tran had ook maar 37 beurten nodig om over de meet te komen. Hij zette het prachtige gemiddelde van 0.540 neer. Kopman Patrick Schrijver zorgde voor het verdienstelijke gelijkspel. Met het moyenne van 0.595 zette hij het beste gemiddelde van zijn team neer. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. Door dit resultaat handhaaft tea SunControls zich op de tiende plaats

P.C. Kamp herstelt zich prima
In Rosmalen herstelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.v. zich prima van de nederlaag van vorige week. Het won et 2-6 van team de Hazelaar. De enige verliespartij kwam op naam van Piet Kamp. Piet speelde verdedigend prima, kon zelf onvoldoende te scoren komen. Ook Leo Loonen hield de defensie prima gesloten. Hij loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Kopman Ad Smolders speelde een puike partij. In maar 43 beurten kwam hij over de eindstreep. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.581. Dit was het beste gemiddelde van de avond. Ook Jan Ligtenberg pakte bekwaam de winst. Hij had zelfs maar 39 beurten nodig. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.512. Door dit resultaat handhaaft team Kamp zich op een geweldige tweede plaats. Op vrijdag19 oktober speelt team Kamp in sportcafé ’t Vaartje tegen team Carambole uit Rumpt. Kamp heeft de winst nodig om zich in de top van het klassement te handhaven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:
Café ’t Vaartje pakt winst
In de drietallen-competitie won team Café ’t Vaartje in eigen huis met 27-25 van team de Hoef uit Tilburg. Piet Vissers kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Hij maakte overigens wel een formidabele serie van zes caramboles. Bart de Wijs pakte de winst in 48 beurten. Kopman Patrick Schrijver excelleerde. Patrick had slechts 27 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.851. Door dit resultaat blijft team Café ’t Vaartje meedoen in de top van het klassement. Op maandag 22 oktober speelt dit team in eigen huis tegen naaste concurrent BSV uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:
Team P.C. Kamp wint nipt
In Oosterhout won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met het kleinst mogelijke verschil van één punt: 33-34. Verlies was er voor Jan Ligtenberg en Piet Kamp. Jan kreeg maar 46 beurten en Piet zelfs maar 42. Winst was er wel voor Johan Ligtenberg en Ad Smolders. Johan had zijn tegenstander goed in de tang en won afgetekend. Ad Smolders maakte onder meer een mooie serie van vier. Hij wist de partij voor de neus van zijn opponent uit te spelen.
C. v.d. Nieuwenhuizen verliest
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg van lijstaanvoerder Cortini uit Oosterhout. Het werd 33-39. De enige winstpartij was voor Embert Broekhoven. Hij had slechts 34 beurten nodig en kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.617. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Charles Mekes en Leo Loonen kregen elk maar 42 beurten. Charles kwam aan de meet slechts vier caramboels te kort. Hij maakte een mooie serie van zes. Theo Laros kreeg zelfs maar veertig beurten. Toch kwam hij slechts drie caramboles te kort.
Lion van Loon verliest
In Oosterhout verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 36-29 van het sterke team DCM. BCG uit Goirle. De enige winstpartij kwam op naam van Marrie Kleinloog. Marrie speelde een puike partij en was al na 39 beurten bij de finish. Hij maakte een prachtige serie van vier en liet het mooie gemiddelde van 0.641 voor zich noteren. Kopman Ad Faro kwam hier met 0.545 nog redelijk in de buurt. Winst leverde dit echter niet op. Toon Verbunt kreeg geen schijn van kans zijn tegenstrever was al na 32 beurten bij de finish. Nhiep Tran had pech. Hij kwam aan de meet slechts één luttele carambole te kort.
Op vrijdagavond 18 oktober staat de derby tussen Van de Nieuwenhuizen tegen Van Loon op het programma. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:
Volle winst team AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje pakte team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel de volle winst. Erwin Ligtenberg speelde de langste partij. Toch had hij aar 47 beurten nodig. Hij zette het verdienstelijke gemiddelde van 0.404 neer. Jos Hamers liet zien het biljarten nog niet verleerd te zijn. Hij finishte in aar 44 beurten en kwam uit op het goede gemiddelde van 0.386. Edwin Ligtenberg was de man van de avond. Hij had maar 34 beurten nodig en kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.558. Door dit resultaat is team AK gestegen naar de negende plaats. Op dinsdagavond 23 oktober speelt team AK in sportcafé ’t Vaartje tegen team BV D’n Berg uit Geertruidenberg. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Verlies Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Boomkwekerij Royal Hedge met 25-28 van team D’n Berg uit Geertruidenberg. Teamleider Ton Hamers was de enige van zijn team die de eindstreep haalde mede door een mooie serie van vier. Hij pakte hiermee de enige winstpartij. Anton Smulders kreeg maar 39 beurten en moest diep buigen. Ook voor reserve Toon verbunt was er verlies. Hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Op dinsdagavond 23 oktober speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje tegen ’t Steegje uit Made. Ook deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:
Flinke nederlaag Het Vaartje
In Raamsdonskveer kreeg team Het Vaartje met 30-19 een oor wassing van team ’t Sandoel 1. Verlies was er voor Patrick Schrijver, Nhiep Tran en Arthur Snoeren. Arthur kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Nhiep Tran kwam nog het kortst bij de finish. Aan de meet kwam hij één carambole te kort. Patrick Schrijver zette met 0.694 een prima gemiddelde neer. Hij had echter de pech dat zijn opponent het in maar 36 beurten uitmaakte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen