Fikse nederlaag voor Den Hamse Bok Liberty Heren 1

Afgelopen zondag moest er worden gehockeyd in Alblasserdam. Souburgh Heren 1 was de tegenstander en dit bleek uit de stand een van de directe concurrenten van Den Hamse Bok Liberty Heren 1. Een overwinning zou zowel voor de stand in de competitie, als tegenover Souburgh een goede zaak zijn voor de Dongenaren.

De eerste helft begon en eindigde dramatisch. Een samenspel van matig hockey en een slecht veld leidde ertoe dat Souburgh met vier doelpunten de mannen van Liberty Heren 1 weg speelde. Dit werd niet makkelijker gemaakt door de arbitrage die met kaarten aan het strooien was. Ruststand 4-0. Dit had een stuk meer kunnen zijn als Philip Starmans niet in de goal had gestaan bij de Libertianen. Hij bleek later ook speler van de wedstrijd te zijn geworden.

De tweede helft leek beter te beginnen en Liberty heren 1 probeerde zich te herpakken om zo nog wat van de wedstrijd te kunnen maken. Het tegendeel werd echter waar, na een goede aanval van Liberty die op illegale wijze werd afgeslagen, toen Souburgh Heren 1 uit kon breken en binnen 5 minuten het vijfde en zesde doelpunt konden maken. Nummer zeven volgde niet veel later. Richard Weeda kon uiteindelijk het eerste doelpunt op het scorebord zetten. De vreugde was van korte duur, want snel daarna brak Souburgh weer uit en was het 8-1. De 8-2 werd gemaakt uit een strafbal. Devi Brons schoot de bal feilloos binnen uit een welverdiende strafbal voor Liberty Heren 1. Het laatste doelpunt, wat enigszins goed voelde voor de mannen van Liberty Heren 1 voor zover dat nog kon, werd gemaakt door Tim Verkijk.  Eindstand 8-3.

Een zware wedstrijd, door eigen toedoen. Wat een goede pot had moeten worden met 3 punten in de zak terug naar Dongen, werd het tegenovergestelde. Met andere woorden, na 4 verloren wedstrijden achter elkaar wordt het nu tijd voor Den Hamse Bok Liberty Heren 1 om het roer om te gooien en week in week uit er voor te gaan zorgen om punten te gaan pakken. Komende zondag spelen wij weer op het thuisfront tegen Krimpen Heren 1. Wij kunnen uw toejuichen hard gebruiken en hopen u langs de lijn te zien!