Rutger van der Kaaij kampioen 6e klasse PK Bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 44e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 83 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.

Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse. Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale. Onder deskundige arbitrage van Onno Roncken en Toon van Spaandonk speelden Dit van Loon en Peter Dingemans, beiden van b.v. de herberg, de 1e partij tegen elkaar, in een prima partij won Dit in 13 beurten.

Rutger van der Kaaij, van b.v. de valk en Theo in ‘t Groen, van b.v. de bobo’s, speelden de volgende wedstrijd, in 15 beurten was Rutger aan de meet. Topfavoriet Cees Willemse, van b.v., euphonia, en uittredende kampioene Jeannette Zonneveld, van b.v. de valk, kwamen voor de eerste keer aan tafel, Cees won in 20 beurten. Dit en Rutger speelden vervolgens remise tegen elkaar, dat ging in 16 beurten. Theo pakte zijn eerste winst tegen Jeannette in 25 beurten. Peter bezorgde hierna Cees zijn eerste verlies in 20 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Jeannette en Rutger, Rutger won deze partij in 22 beurten. Na dag 1 aan de leiding Rutger met 5 punten in 3 wedstrijden, Dit had 3 punten verzameld in 2 partijen.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Christ van der Linden en Ger Kerst. In de 1e wedstrijd van dag 2 wist Dit in 23 beurten Cees te verslaan en bleef daardoor ongeslagen. Ook Peter bleef in de race voor het kampioenshap, Theo werd geklopt in 28 beurten. Jeannette bracht vervolgend Dit de eerste nederlaag toe in 23 beurten Rutger wist in een spannende partij ook Peter te verslaan in 20 beurten. Theo toonde eindelijk zijn grote klasse en klopte Cees in 18 beurten. Nog 2 kanshebbers voor de titel bij het ingaan van de laatste speelronde, Rutger had 7 punten en Dit 5 punten. Door winst op Jeannette in 22 beurten en kwam Peter op een eindtotaal van 6 punten. Theo wist hierna Dit te verslaan in 19 beurten en ook Theo had nu 6 punten, Dit bleef stelen op 5 punten. Hierdoor was Rutger met ingang van zijn laatste partij al kampioen. Ook in zijn lwedstrijd tegen Cees bleef Rutger geconcentreerd spelen en won ook deze wedstrijd in 14 beurten en werd ongelsagen kampioen, proficiat. Door dit kampioenschap is Rutger ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen.

De beste partij was voor Dit van Loon (13 beurten) en Cees Willemse had de hoogste serie met 5.

Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

 

 

Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 5e klasse.

Foto boven: v.l.n.r. Cees, Peter, Jeannette, Theo, Dit en kampioen Rutger

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen