Teleurstellend resultaat voor Van der Kolk Liberty dames 1

Afgelopen zondag 16 september mochten de dames op bezoek bij Waalwijk dames 1. Voorafgaand aan de competitie werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen dit team. Deze werd verloren met 4-3 en daarom waren de dames gebrand op een revanche. Ondanks de einduitslag van die oefenwedstrijd, wist Van der Kolk Liberty dames 1 dat er punten te halen waren in Waalwijk.

Na een snelle warming-up klonk het fluitsignaal, de wedstrijd was begonnen. Van der Kolk Liberty dames 1 begon sterk aan de eerste helft. Er konden wat aanvallen opgezet worden, en na een aantal minuten spelen werd de eerste strafcorner versierd. Chelsea van Helmond wist deze goed te benutten en sleepte de 0-1 binnen. Niet veel later, door een snelle counter viel helaas de 1-1. De rest van de eerste helft kwam Van der Kolk Liberty dames 1 niet uit de druk van Waalwijk dames 1. Er werd voornamelijk op de eigen helft van het veld gespeeld en de dames konden niet in hun eigen spel komen. Toen een aanvalster van Waalwijk door de verdediging kwam, moest keepster Senna-Joy Brons ingrijpen. De aanvalster maakte een snelle beweging en leek Senna voorbij te spelen. Verdedigster Silke Verbunt, een nieuwe aanwinst van dames 1, stopte de bal voor de lijn met haar voet en voorkwam daarmee een doelpunt, maar veroorzaakte wel een strafbal. Deze werd onhoudbaar in het net gepusht; 2-1.

Het was eindelijk rust en er werd wat rommelig besproken dat er iets moest veranderen in het spel. Toen de tweede helft begon en al vrij snel de 3-1 viel, werd er inderdaad gewisseld in de opstelling. En dat bleek goed te werken! Er werd uit de druk van Waalwijk gehockeyd en Van der Kolk Liberty dames 1 kon een aantal keer gevaarlijk worden in de cirkel. De tweede strafcorner voor Liberty werd versierd en Chelsea van Helmond kon deze weer keihard in het net slepen; 3-2! Ondanks de achterstand werd Van der Kolk Liberty dames 1 steeds strijdlustiger en zochten ze naar de gelijkmaker. Helaas kon Waalwijk de voorsprong verder uitbreiden na weer een snelle counter. Maar de dames lieten het er niet bij zitten, met weer een strafcorner maakte Chelsea de 4-3. De laatste spannende minuten passeerde met kansen voor beide teams. Eén van die kansen wist Waalwijk te benutten met een doelpunt wat de eindstand op 5-3 zette.

Ondanks het eindresultaat was Van der Kolk Liberty dames 1 trots op het spel dat ze de tweede helft hebben laten zien. Na een slechte eerste helft hebben ze zich herpakt, maar helaas was Waalwijk effectiever in de cirkel. Volgende week spelen de dames in Veldhoven tegen Basko dames 1. Basko heeft de afgelopen twee wedstrijden gewonnen, maar daar hopen de dames verandering in te gaan brengen.