Eerste punten voor VV Dongen

Dongen heeft de eerste overwinning behaald. In Veghel werd met 0-2 gewonnen van BlauwGeel’38 door twee doelpunten van Thomas Schilders.

Waar Dongen in de voorgaande twee wedstrijden slecht startte en steeds snel tegen een achterstand aankeek, begon het vandaag fel. Al na 10 minuten was het Thomas Schilders die een goeie pass van Mart van Bree fraai afrondde en Dongen op voorsprong bracht. Ook na dat doelpunt bleef Dongen gevaarlijk en had het de voorsprong kunnen uitbreiden. Dat gebeurde en niet, en toen vlak voor rust keeper Sprangers een strafschop veroorzaakte, kreeg BlauwGeel een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.

Hellstern schoot echter huizenhoog over. Na rust een ander beeld. BlauwGeel drong aan, kreeg kansen en had pech met een bal op de lat. Zo bleef het spannend totdat invaller Robin de Man zich goed vrij draaide, het overzicht behield en aflegde op Thomas Schilders die in de 87e minuut de wedstrijd besliste: 0-2. Belangrijke punten voor Dongen dat zich nu kan gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Quick volgende week.