Hans Boutier clubkampioen ’t Vaartje

Foto:

Inmiddels is de finale van het clubkampioenschap van biljartvereniging ’t Vaartje in de spelsoort driebanden-klein gespeeld. Voor de finale in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart, plaatsten zich Willy v.d. Wiel, Theo Laros en Hans Boutier. In de eerste partij won Theo in een gelijk opgaande strijd in maar 28 beurten van Rini.

Theo had een sterk slot en maakte zes caramboles in de laatste drie beurten. In de tweede partij speelde Willy tegen Hans. Willy moest winnen om zijn kansen te behouden. Willy bouwde een mooie voorsprong op. Ook nu werd hij echter weer geconfronteerd met een sterk slot van zijn opponent. Hans behaald vijf caramboles in de laatste drie beurten. Hij speelde de partij in slechts 25 beurten uit. In de derde partij kon het nog twee kanten op. De winnaar is kampioen. Bij een gelijkspel zou er een barrage volgen. Hans was echter na 20 beurten nog één luttele carambole verwijderd van de finish. Een voortreffelijke prestatie.

Pas toen kwam Theo goed op gang. Hij zette Hans nog behoorlijk onder druk. Hij naderde de finish. Toen speelde Hans echter de partij uit. Theo kwam slechts drie luttele caramboles te kort. Hans deed overigens nog 12 beurten over de laatste carambole. In 32 beurten uit is echter een formidabele prestatie. Dit was zelfs voor Theo, de kampioen van vorig jaar, te veel van het goede. Hans mag zich de clubkampioen in de spelsoort driebanden-klein van 2018 noemen. Toon Verbunt bedankte de deelnemers, de arbiters en het kasteleinsechtpaar. Zij stelden het materiaal beschikbaar en zorgden mede voor mooi prijzengeld.

Reacties

article
97643
Inmiddels is de finale van het clubkampioenschap van biljartvereniging ’t Vaartje in de spelsoort driebanden-klein
https://dongen.nieuws.nl/sport/20180806/hans-boutier-clubkampioen-t-vaartje/
2018-08-06T11:14:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/08/06111443/biljart0607.jpg
Sport