SWOD Boulestoernooi

Foto:

In de zomermaanden juli en augustus wordt door Stichting Welzijn Ouderen  Dongen (het SWOD) allerlei gezellige zomerse activiteiten gepland voor de senioren. Jaarlijks wordt er door Jeu de Boules Club Dongen een boulestoernooi georganiseerd. Dit jaar was dat op maandag 30 juli.

Er hadden zich hiervoor aanvankelijk 49 mensen opgegeven, maar helaas moesten negen leden zich later alsnog afmelden. Vanuit de eigen vereniging hadden zich 36 leden aangemeld om mee te doen. Alles bij elkaar toch nog 76 enthousiaste boulers voor dit toernooitje. Gelukkig was de temperatuur op deze dag ietwat lager als de voorafgaande dagen, maar het zonnetje deed toch aardig haar best om deze dag mooi te maken. Met een licht briesje erbij was het aangenaam bouleweer.

Voor alle zekerheid had SWOD in ieder geval gezorgd voor een EHBO-er, de heer Kees Martens, maar gelukkig hoefde hij niet in actie te komen. Wel werd de aanwezigen geadviseerd om zich nog vooraf nog even in te smeren, hetgeen dan ook spontaan gebeurde. Rond 13 uur werd iedereen op het schitterende complex van JdbC Dongen verwacht. De fietsen werden op een daarvoor gereserveerde plaats neergezet en ons aller Jantje Krol hield toezicht op het geheel. Hij werd hiervoor later ook nog eens door wethouder René Jansen in het zonnetje gezet. Bedankt Jantje, voor jouw waakzaamheid.

Na de nodige administratieve zaken door de mensen van de wedstrijdleiding (Corrie en Henk) kon het toernooitje rond half 2 beginnen. Eerst was er nog een kort woordje van de heer Pieter Domen, die samen met Lia Verkooijen deze activiteit geregeld had en een uitleg van de gang van zaken door Henk, kon iedereen naar zijn of haar toegewezen baan. Het schema was zo ingedeeld, dat er altijd minimaal één clublid op een baan zou staan om de mensen van de SWOD indien nodig uitleg te geven en/of de leiding te nemen. Er werden in totaal 3 wedstrijden gespeeld van maximaal 45 minuten.

Iedereen moest na afloop even naar de wedstrijdtafel komen om de uitslag door te geven en te horen op welke baan ze de andere wedstrijden moesten spelen. In de pauzes kon men op het schaduwrijk terras gezellig genieten van een heerlijk koel drankje en ijsjes. De barbezetting van deze dag was traditioneel in handen van een goed op elkaar ingespeeld drietal: Corrie, Jeanne en Ruud.  Aangezien het toch nog warm werd, dus “dorstig weer”, hadden ze hun handen vol om de mensen allemaal te bedienen. Tussendoor werden de mensen nog verrast met een snackje in de vorm van een kaasje-worstje-tomaatje-komkommertje. Het feit dat de schalen vrij snel leeg waren, zegt toch wel iets over de smaak.

Rond half 5 waren alle wedstrijden gespeeld en was wethouder René Jansen inmiddels gearriveerd voor de prijsuitreiking. De Weco-leden Corrie en Henk waren nog volop bezig om de eindstand te bepalen voor de SWOD-leden, want eigen clubleden waren uitgesloten. De winnaar was wel bekend, maar er moest nog gestreden worden om de tweede en derde plaats, aangezien er drie SWOD-leden gelijk geëindigd waren. Daarom werd voorgesteld een zgn. “Shoot-out” te doen, waarbij elke speler slechts één boule mag werpen naar een door de scheidsrechter uitgegooid cochonnetje. Dit is het kleine balletje waar de boules naar toegegooid moeten worden; ook wel “butje” genoemd. In deze “shoot-out” moesten Piet Ackermans, Fon Martens en Tonnie Verharen aantreden. Piet gooide zijn boule op een afstand van 72,7 cm van het butje, Tonnie op 55,3 cm en Fon legde zijn boule neer op een afstand van 30,6 cm.

Hiermee werd de uiteindelijke uitslag bekend:

1e plaats: Annelies Akkermans 3 gewonnen + 29 punten
2e plaats: Fon Martens 3 gewonnen + 20 punten
3e plaats: Tonnie Verharen 3 gewonnen + 20 punten.

Wethouder René Jansen nam de prijsuitreiking voor zijn rekening. Hij memoreerde in zijn kort woordje nog de fijne samenwerking tussen SWOD en de Jeu de Boules Club en bedankte iedereen die zijn of haar steentje had bijgedragen. Niet alleen de vrijwilligers op deze dag, maar juist ook de deelnemers van SWOD en Jeu de Boules Club Dongen. De winnaars kregen uit zijn handen een beker uitgereikt en Annelies mocht tevens de grote wisselbeker in ontvangst nemen als trotse winnaar van de goed verlopen toernooi. Men kon terugkijken op een geslaagde dag en iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis. Volgend jaar zien we elkaar hopelijk weer op het SWOD-boulestoernooi.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen