Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In de laatste wedstrijd van het seizoen, van de districtscompetitie in de B1 klasse, pakt teamcafé ’t Vaartje de volle winst. Team ’t Vaartje had de volle winst nodig omdat ook de naaste concurrent de volle winst gepakt had.

In Oosterhout werd het tegen team de Eekhoorn 2 22-30. Piet Vissers pakte de winst in slechts 42 beurten. Hij kwam uit op 0.690. Patrick Schrijver won eveneens. In een degelijke partij met onder meer een serie van vijf werd de winst binnen gesleept. Patrick kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.620. In de laatste partij kon Willy v.d. Wiel de volle winst binnen slepen. Dit terwijl hij het op moest nemen tegen de internationale biljartcoryfee Frans van Kuyk. Willy speelde een puike partij en was al na 46 beurten bij de finish. Hij maakte onder meer een prachtige serie van vijf caramboles. Of dit genoeg is voor de titel is nog niet helemaal duidelijk. Dit omdat er nog een verrekening plaats moet vinden van nieuwe spelers die te veel beone het opgegeven moyenne gespeeld hebben.

Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken gelijk
In Oosterhout speelde team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg opnieuw gelijk. Ook hier betreft het een wedstrijd in de B1 klasse van het district Midden-Brabant. Deze keer tegen team DKM3. Toon Verbunt verloor als enige. Hij kreeg ook maar 45 beurten. Jan Ligtenberg had een prima start. Onder meer met een serie van vijf. Daarna ging het even minder. Jan had echter voldoende marge opgebouwd om zich van de winst te verzekeren. Kopman Ton Kemmeren liet zijn klasse weer eens zien. In slechts 33 beurten sprintte hij al naar de finish. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.878. Hiermee kwam een 25-25 gelijkspel in de boeken.

Titel lijkt uitzicht voor Hazenberg
In sportcafé ‘t Vaartje verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 25-27 van team DKM 2. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen in de B2 klasse van het district Midden-Brabant. In de eerste partij verloor Piet Kamp. Piet kreeg ook maar 37 beurten en moest diep buigen. Theo Laros leek verlies te moeten incasseren. Hij rechtte echter de rug en sleepte alsnog de winst binnen. Zijn rivaal behoefde toen ook nog maar twee caramboles te maken. In een moeizame partij was er ook winst voor kopman Leo Loonen. Leo hield de verdediging uitstekend gesloten en wist hiermee de winst veilig te stellen. Of dit resultaat genoeg is voor de titel zal nog moeten blijken. Ook hier dient er nog een verrekening plaats te vinden van nieuwe spelers.

Reacties

article
97281
In de laatste wedstrijd van het seizoen, van de districtscompetitie in de B1 klasse, pakt
https://dongen.nieuws.nl/sport/20180708/biljartnieuws-sportcafe-t-vaartje-156/
2018-07-08T11:29:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2015/02/biljartnieuw1.jpg
Sport