Looiersbondstoernooi 2018

Foto:

Zondag 1 juli was het weer zover, want Jeu de Boules Club Dongen organiseerde haar jaarlijks terugkerend Looiersbondstoernooi. Dit toernooi is een door het district goedgekeurd jeu de boules toernooi, waarbij alleen spelers met een zgn. wedstrijdlicentie aan mee mogen doen.

Aangezien er dagelijks allerlei toernooien in den landen worden gehouden, is het altijd maar afwachten hoeveel deelnemers zich hiervoor inschrijven. Op zo’n toernooi worden er ook nog eens 5 wedstrijden gespeeld en dat is voor sommigen wellicht net iets teveel. Bovendien werd voorspeld dat het behoorlijk warm zou kunnen worden. Er hadden zich desalniettemin toch 24 teams ingeschreven, waarvan 5 teams van buitenaf. Er waren zelfs teams uit België aanwezig, hetgeen zeer op prijs werd gesteld.

Door loting werden er twee poules samengesteld, van elk 12 teams die ieder vijf voorgelote wedstrijden moesten spelen. Het was inderdaad warm, dus iedereen was blij met een beetje schaduw, hoewel die niet rijkelijk aanwezig was. Gelukkig kon men tussen de wedstrijden door onder grote parasols genieten van de schaduw onder het genot van een koel glaasje drinken. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd en uiteraard gingen de ijsjes ook vlot van de hand.

In beide poules werd het spannend, want er waren zowel in poule A als in poule B twee teams met vijf gewonnen wedstrijden. Het kwam er dus op aan om op basis van pluspunten de eindstand te bepalen. Voordat we de uitslag weergeven, willen we alle vrijwilligers vanaf deze plaats hartstikke bedanken voor hun geweldige inzet: de buitenploeg, de mensen achter de bar en de catering en uiteraard ook de wedstrijdcommissie, die deze keer bestond uit Jacqueline en Marian.

Dan nu de eindstand:

Poule A:
1. Johan van Kuijk en Inge van Vugt 5 gewonnen +40
2. Wil van den Dungen en Yvonne Verbeek 5 gewonnen +40

Aangezien Inge en Johan de eerste wedstrijd van dit toernooi beter gescoord hadden dan Yvonne en Wil eindigden zij op de 1e plaats in deze poule.

Poule B:
1. Lies borburg en Osman Jibril 5 gewonnen +41
2. Andre van Vugt en Marjan van Campen 5 gewonnen +33

De winnaars kregen naast een geldprijs ook een Looierke, een bekend beeldje uit Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen