Jeu de Boules De Vaart Erin: Wil Brekelmans wint tête-à-tête

Foto:

Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) bij sportcafé ’t Vaartje werd het singlekampioenschap (tête-à-tête) gehouden

Na de poulewedstrijden werden de kruisfinales gegooid. Jan Kennekens moest het hier opnemen tegen Wim Cleijn. Wim toonde zijn grootse vorm en won met het kleinst mogelijke verschil: 13-12. Stijn Kennekens moest het opnemen tegen Wil Brekelmans. Wil won ruim met 13-4. In de finale stonden Wil en Wim derhalve tegenover elkaar. Ook nu gaf Wim uitstekend partij. Hij kon echter niet voorkomen dat Wil met 13-11 het kampioenschap op zijn naam schreef. Hij is de kampioen van 2018. De kleine finale werd gewonnen door de Francaise Monette Couleau. Zij versloeg Wilma Kemmeren met 13-10. De volgende wedstrijd is het prestigieuze Anneke Kemmeren-toernooi. Deze wordt gehouden op zaterdagavond 23 juni vanaf 19.00 uur.

Nipt verlies De Vaart Erin
In de tweede wedstrijd van de dorpencompetitie moest gezelligheids-Jeu-de-Boulesvereniging De Vaart Erin aantreden tegen Laat ze rollen uit Waspik. Op de prachtige Jeu de Boules banen bij sportcafé ’t Vaartje pakte Stijn Kennekens en Rian Verbunt de winst met 13-11. Jan Kennekens en Goof Verbunt verloren kansloos met 13-2. Ton Kemmeren en Toon Verbunt gaven uitstekend partij maar moesten toch een 11-13 nederlaag incasseren. In de tweede sessie sloegen de Boulers van de Vaart Erin toe. Stijn en Rian wonnen met liefst 13-2. Jan en Goof verschalkten hun opponenten met 13-8.

Ton en Toon wonnen nipt met 13-12. In de laatste ronde behoefde er nog slechts één punt te worden gemaakt om de winst te pakken. Dit gebeurde echter niet. Stijn en Rian verloren met 9-13.Jan en Goof hadden pech. Zij stonden met 12-9 voor. Hun rivalen maakten het echter met vier punten voor hun neus uit. Ton en Toon kwamen er niet aan te pas. Het werd 5-13. Door dit resultaat is DVE gezakt naar de derde plaats. De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen Bavel.

Stijn Kennekens en Monette Couleau winnen
Ook dit jaar staat er weer een uitwisseling op het programma met de kruisboogvereniging uit De Moer. De koppels werden geloot. Er waren meer deelnemers van DVE waardoor er naast gemengde koppels ook enkele DVE-koppels ontstonden. Stijn Kennekens en Monette Couleau wonnen met 13-7 van Jan Kennekens en Dennis Vermond en pakten de titel. De derde plaats was voor Toon Vromans en Wil Brekelmans. Hierna volgden Tiny van Beek en Rian Verbunt. De top vijf werd gecompleteerd door Johan Broeders en Frans Grootswagers. Op 7 juli krijgt het spektakel een vervolg dan wordt in De Moer de kruisboog ter hand genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen