Van der Kolk Liberty dames 1 laat punten liggen in Mijnsheerenland

Afgelopen zondag 3 juni speelde Van der Kolk Liberty dames 1 tegen Hoeksche Waard dames 1 te Mijnsheerenland. Een team waar de dames graag tegen spelen omdat de wedstrijden en de tegenstandsters erg sportief zijn. Het inspelen begon wat slapjes, maar ze waren vastberaden om de drie punten mee naar Dongen te nemen.

Na het fluitsignaal begon Van der Kolk Liberty dames 1 sterk met de verdediging van Hoeksche Waard onder druk zetten. Helaas kwam daardoor het middenveld open te liggen, waar de tegenstandsters van konden profiteren. Hoeksche Waard kon veel doelpogingen creëren en na 12 minuten speeltijd was daar dan het eerste doelpunt. Gelukkig maakte Van der Kolk Liberty dames 1 snel de aansluitingstreffer. De bal werd strak aangegeven en Mathilde Hoedemaker lette goed op en tipte de bal zo in het net. Maar Hoeksche Waard bleef druk zetten en de dames leken niet veel in te kunnen brengen.

Veel van de doelpogingen werden knap gekeerd door keepster Senna-Joy Brons samen met verdedigsters Fabiënne Taks, Lienke Adams en Eline van Gastel. Ook Lieske Trommelen draaide deze wedstrijd mee in de verdediging. Na zo’n 17 minuten speeltijd, werd er een strafcorner versierd door Hoeksche Waard en deze werd hard ingeschoten: 2-1. Van der Kolk Liberty dames 1 jaagde wel op kansen, maar echt gevaarlijk werd het helaas niet. De verdediging van Hoeksche Waard leek haast ondoordringbaar. In de laatste minuut voor de rust werd het nog 3-1 na een snelle uitbraak.

In de rust werd er besproken dat er te gefrustreerd gespeeld werd. Er werd niet positief gecoacht en er werd niet voldoende voor elkaar gewerkt. De grootste vijand op het veld waren de dames zelf. Maar de knop moest om de winst nog te pakken. Van der Kolk Liberty dames 1 begon sterk en na zes minuten speeltijd werd dit beloond met een doelpunt. De voorzet kwam vanuit het midden, passeerde drie verdedigsters van Hoeksche Waard en belandde bij Mathilde Hoedemaker. Zij maakte het gecontroleerd af: 3-2. Helaas hield Van der Kolk Liberty dames 1 niet stand. Hoeksche Waard had een zeer effectieve strafcorner en kon hieruit nog twee keer scoren. Eindstand: 5-2.

Ondanks dat er de tweede helft een stuk beter werd gespeeld door Van der Kolk Liberty dames 1, was het niet genoeg om Hoeksche Waard te verslaan. Er vielen punten te halen maar de dames konden het niet waar maken. Volgende week spelen ze om kwart voor 1 thuis tegen Gilze-Rijen dames 1.