Van der Kolk Liberty dames 1 laat punten liggen in Spijkenisse.

Na een week rust mochten de dames van Van der Kolk Liberty dames 1 weer beginnen tegen Spijkenisse dames 1. Vorige wedstrijd tegen Spijkenisse werd nipt gewonnen met 3-2, het beloofde weer een spannende wedstrijd te gaan worden.

Van der Kolk Liberty dames 1 begon scherp aan de eerste helft en het ging gelijk op tussen de twee teams. Van der Kolk Liberty dames 1 kreeg genoeg kansen, maar helaas wist er nog geen in het doel te belanden. Totdat er een strafcorner werd gehaald en Chelsea van Helmond de bal hard in de touwen wist te slepen. Helaas duurde de voorsprong niet lang en wist Spijkenisse een vrije speelster te vinden die makkelijk door kon lopen en de 1-1 wist te maken. De scherpte van Van der Kolk dames 1 begon een beetje weg te zakken, daardoor volgde helaas ook weer snel de 2-1 door weer een vrijstaande speelster van Spijkenisse. Gelukkig duurde de wedstrijd nog even en had Van der Kolk Liberty dames 1 nog genoeg tijd om zichzelf weer te herpakken. Dat gebeurde ook, in de 30ste minuut wist Mathilde Hoedemaker de 2-2 snoeihard binnen te schieten. De laatste vijf minuten van de eerste helft tikten weg en de ruststand bleef 2-2.

Na de rust begon Spijkenisse scherper aan de wedstrijd, doordat ze veel feller waren kwam de 3-2 dan ook alweer snel op het scorebord te staan. De dames van Van der Kolk Liberty dames 1 probeerden nog wat af te dwingen, maar het mocht niet baten. In de negende minuut van de tweede helft leidde slordig balverlies dan ook tot de 4-2 achterstand. Spijkenisse wist nog wat strafcorners te halen, maar de verdedigende strafcorner van Van der Kolk Liberty dames 1 stond weer als een huis. Na een aantal onbenutte kansen van Van der Kolk Liberty dames 1 was de wedstrijd dan ook al wel gespeeld. Met nog een paar minuten op de klok werd er nog gestreden om een goal mee te pikken, maar ook vooral om geen tegengoal meer te krijgen. De stand bleef dan ook na 70 minuten 4-2.

Volgende week speelt Van der Kolk Liberty dames 1 geen competitiewedstrijd. 27 mei wordt er thuis gespeeld tegen Walcheren, de huidige nummer 10 van de competitie.