Ruime overwinning voor Van der Kolk Liberty dames 1

Zondag 15 april mocht Van der Kolk Liberty dames 1 op bezoek bij Tempo ‘34 dames 1 in Rotterdam. De thuiswedstrijd werd ruim gewonnen door de dames met 7-0. Desalniettemin mocht dit team niet onderschat worden.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. De verdediging van Tempo ‘34 werd gelijk onder druk gezet maar daar konden ze zich goed onderuit hockeyen. In de 7e minuut werd er een strafcorner versierd en deze werd mooi door Mathilde Hoedemaker achter de keepster gesleept: 0-1! De energie bleef hoog en nog geen twee minuten later lag de bal weer in de goal van Tempo ‘34. Deze werd helaas afgekeurd door een eerdere overtreding van de dames. Nog eens twee minuten later kreeg Mathilde Hoedemaker de ruimte om een doelpogingen te creëren. Ze passeerde de keepster de bal rolde langzaam richting de goal, het laatste tikje van Kim Verburgh was genoeg voor het tweede doelpunt.

Toen in de 14e minuut werd de aanval opgezet door Fabienne Taks die de bal over de linies van Tempo ‘34 scoopte naar Eveline Kahlman. Zij zag Chelsea van Helmond vrij staan en Chelsea had geen moeite om de bal in het goal te krijgen: 0-3. In de 21e minuut werd er een strafcorner versierd en deze werd door Jill Voskuil benut via de rebound. Na dit vierde doelpunt verloor Van der Kolk Liberty dames 1 de grip op de wedstrijd waardoor Tempo ‘34 meer ruimte kreeg en wat aanvallen kon opzetten. De verdediging stond gelukkig nog altijd op scherp en werden de pogingen goed gekeerd.

Met een 0-4 voorsprong gingen de dames de rust in. Er werd afgesproken om de energie van het eerste deel van de eerste helft weer terug te pakken en de druk weer op te voeren. Na 15 minuten spelen kreeg Tempo ‘34 een strafcorner. Deze werd goed verdedigd en Mathilde Hoedemaker kon een lange bal langs de linkerkant op Chelsea van Helmond spelen. Zij passeerde de keepster mooi via een hard backhandschot. Drie minuten later kreeg Van der Kolk Liberty dames 1 een strafcorner. De eerste poging werd gekeerd en na wat gerommel in de cirkel belandde de bal via Maud Verburgh bij Mathilde Hoedemaker die de bal hoog het doel in kreeg: 0-6. De druk bleef hoog doorgezet door de dames 1 en dat werd beloond met een zevende doelpunt. Chelsea van Helmond kon met een mooie actie en een goede pass Mathilde Hoedemaker bereiken en zij maakte de aanval simpel af. Een aantal minuten later werd er afgefloten, eindstand: 0-7!

De gehele wedstrijd had Van der Kolk Liberty dames 1 de duidelijke bovenhand en hebben ze veel doelpogingen kunnen creëren en er daarvan zeven benut. Al met al een goed resultaat. Volgende week spelen de dames thuis tegen Voorne dames 1, de huidige nummer 4 van de competitie.