Olympia’60 ongelukkig onderuit bij hoogvlieger SV Capelle

Het verschil op de ranglijst van maar liefst 10 plaatsen beloofde een moeilijke middag voor Olympia’60 te worden maar de ploeg van Arne Koeman bleef lang zicht houden op een goed resultaat. Toch werd dat zicht in de 83e minuut verstoord en zag Olympia’60 SV Capelle alsnog uitlopen naar 4-1.

Op het wedstrijdformulier prijkte de naam G. Priest als scheidsrechter, dat was voor Olympia’60 al een slecht voorteken want de laatste wedstrijden dat de heer Priest een wedstrijd van de rood witten leidde kostte dat telkens een Olympia speler een rode kaart. Ook ditmaal drukte hij zijn stempel weer eens zwaar op de wedstrijd.

Al in de 2e minuut keek Olympia’60 door persoonlijke fouten achterin tegen een 1-0 achterstand aan. Die voorsprong werd even later uitgebreid naar 2-0 maar Olympia’60 bleef geloof houden en probeerde zijn eigen zo bekende aanvallende spel uit te voeren. Dat resulteerde nog in de 1e helft in 3 mega grote kansen voor de normaliter dodelijke spits Nick van Wanrooij. Met twee kopballen waarvan 1 op de lat en een dot van een kans 1 op 1 met de SV Capelle keeper Kuijsten kon de Olympia topscorer de stand ombuigen. Maar ook bij van Wanrooij is de vorm al enige tijd minder al komt die wel zienderwijs beetje bij beetje terug. Verdediger Jochem Vogels moest noodgedwongen het veld verlaten na een ongelukkige botsing met zijn tegenstander en Elroy Vereggen kwam voor hem binnen de lijnen.

In de 2e helft zette Olympia’60 meteen aan omdat het geloof er in tegenstelling tot de laatste weken nu wel weer was. Op aangeven van Nick van Wanrooij knalde Bryan Weistra diagonaal de 2-1 in de touwen en het geloof groeide bij de rood witten. 10 minuten later viel dan ook de 2-2, Devie de Ronde tikte de bal achter doelman Kuijsten, de scheidsrechter wees naar de middenstip maar de vlagger van de thuisploeg hield gestaag zijn vlag omhoog. Na enige aarzeling zocht scheidsrechter Priest de vlagger op en keurde de goal alsnog af. Een omstreden beslissing maar opnieuw zat het Olympia niet mee. Maarten van de Broek had inmiddels zijn plek afgestaan voor Timo de Bruijn.

De hardwerkende Bryan Weistra speelde weer eens vanouds een goeie pot en trok zijn team mee op hoop naar meer. Joey Kleijberg die eveneens een geweldige wedstrijd speelde ging een linie naar achteren en opnieuw zette Olympia aan. Alsof de beerput nog niet leeg was, belandde een inzet van SV Capelle op de arm van verdediger Gidy de Leeuw en natuurlijk trok leidsman Priest meteen rood met een brede grijns op zijn gezicht. Olympia moest met 10 man verder en zag SV Capelle de penalty die daaruit voortkwam bekwaam inschieten. Na de 3-1 werd het ook nog 4-1 en Olympia’60 keek opnieuw zuur tegen een verlies aan.

Gelukkig voor de rood witten verloren zowel Herovina als Willem 2 ook hun wedstrijd waardoor er niets verandert in de stand. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd voor Olympia’60. Dan gaat het opnieuw op bezoek in Sprang-Capelle, tegenstander dan is SSC’55.

Opnieuw is het afwachten over wie trainer Koeman dan weer kan beschikken.

Foto’s: website SV Capelle