Biljartnieuws Sportcafé’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart zijn er de afgelopen week weer verschillende poules gespeeld in het autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel.

Opvallend was de goede prestatie van de vrouwen. Er kwamen drie vrouwen in actie. Ze wisten zich alle drie te klasseren voor de volgende ronde. Onder wie twee Dongense , Petra van Dongen en Wilma Kemmeren. Wilma werd eerste in haar poule en Petra werd fraai tweede. Ook Francine van Yperen uit Standdaarbuiten wist zich te plaatsen. Ook de Dongenaren Hans Verbunt en Johan Ligtenberg bereikten de volgende ronde. Kampioen van het vorig jaar Ad Faro eindigde op een derde plaats. Hij mag nog enige hoop koesteren, om als één van de beste derden door te mogen gaan. Verder is de weg vrij naar de volgende ronde voor Frans Spijkers, Huub Schlangen en Jan-Peter Laros (Tilburg), Anton Smulders (Kaatsheuvel) en Piet Kamp (Raamsdonk).

Huub Schlangen serie van 7
Huub Schlangen uit Tilburg is de nieuwe leider in het hoogste serie klassement. Hij maakte een geweldige serie van zeven. Huub Schlangen is een trouwe deelnemer aan het toernooi. In zijn beste partij liet hij het prachtige gemiddelde van 1.833 voor zich noteren. Jan-Peter Laros zette met 0.863 het beste algemeen gemiddelde neer. In zijn beste partij kwam hij uit op 1.222.Hij speelde liefst 43% boven de moyennegrens. Anton Smulders (Kaatsheuvel) zette het schitterende gemiddelde van 0.837 neer. Hij speelde met liefst 80% het meest boven de klassengrens. In zijn beste partij kwam hij uit op 1.000 precies. Henk Schneiderberg uit Bavel liet een partijgemiddelde van 1.300 voor zich noteren. Toch kwam Henk niet verder dan de vierde plaats en is dus uitgeschakeld. Piet Kamp liet een prachtig partijgemiddelde van 1.500 noteren. Het beste partijgemiddelde kwam op naam van regerend kampioen Ad Faro. Hij zette het formidabele gemiddelde neer van 2.000(1). Met een algemeen gemiddelde van 0.817, zette hij het op één na beste gemiddelde neer.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Kampioenswedstrijd Café ‘t Vaartje
In de eerste wedstrijd tussen de kampioen van de voorjaarscompetitie, Café ’t Vaartje en de kampioen van de wintercompetitie H.M.S. uit Sprang-Capelle werd er een 5-1 winst gepakt door Café ’t Vaartje. In de eerste wedstrijd won Carlo van Dongen met slechts drie caramboles van Leo Loonen. Het verschil tussen Piet Vissers en Marri Kleinloog was zo mogelijk nog kleiner. Marri kwam maar één carambole te kort. In het duel der kopmannen gaven Ad Faro en Patrick Schrijver elkaar geen duimbreed toe. De partij eindigde in een gelijkspel. Volgende week valt in de returnwedstrijd in Sprang-Capelle de beslissing.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
’t Vaartje verslaat Hazenberg
In sportcafé ’t Vaartje stond in de eerste wedstrijd van de competitie de confrontatie tussen Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen en team Café ’t Vaartje op het programma. De winst ging met 22-30 naar team Café ’t Vaartje. Piet Kamp kwam tegen Piet Vissers maar één luttele carambole te kort. Theo Laros kreeg tegen Patrick Schrijver weinig kans. Patrick was al na 29 beurten bij de finish. Hij liet het schitterende gemiddelde van 1.068 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Dat deed Piet Kamp overigens ook. Theo kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.517. Frans Kemmeren speelde in de laatste partij tegen Carlo van Dongen. Carlo nam al snel een voorsprong en stond deze niet meer af. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.551. Met 30 punten staat team Café ’t Vaartje aan de leiding.

Embert Broekhoven-Frans van Kuyk gelijk
Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg speelde eveneens een thuiswedstrijd tegen de Eekhoorn uit Oosterhout. Ton Kemmeren kwam in een gedegen partij slechts twee caramboles te kort. Hierna speelde Jan Ligtenberg. Jan speelde subliem en was al na 39 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.692. Zijn opponent kwam echter maar vier caramboles te kort. De stand was 19-19 met nog één partij te gaan. Embert Broekhoven moest het opnemen tegen wereldtopper Frans van Kuyk. Embert liet zich niet van zijn stuk brengen en speelde de partij in maar 38 beurten uit. Embert maakte onder meer een mooie serie van 4. Hij kwam uit op het fenomenale gemiddelde van 0.763. Frans maakte in de na-beurt met twee caramboles gelijk. Hij kwam uit op het magistrale gemiddelde van 2.631. Door dit resultaat werd het 29-29.

Aankondiging
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
’t Vaartje – C. v.d. Nieuwenhuizen
Op dinsdagavond 17 april staat de wedstrijd tussen Café ’t Vaartje en Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg op het programma. Team Café ’t Vaartje bestaat uit Willy v.d. Wiel, Patrick Schrijver, Piet Vissers en Carlo van Dongen. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken bestaat uit Embert Broekhoven, Ton Kemmeren en Jan Ligtenberg. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart gaat van start om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen