Rommelige slotfase zaalhandbalcompetitie dames HV Dongen, Heren eindigen op derde plaats

De handbalzaalcompetitie is afgerond, de kaarten zijn geschud. Niet alleen zijn de definitieve eindstanden bekend, ook is het bestuur erin geslaagd om de trainers voor het komende seizoen vast te leggen.

De dames hebben de afgelopen week in een achtbaan gezeten. Vorige week dinsdag stapte hoofdtrainer Martijn Verhagen op. Voor de training meldde hij zich bij de selectie en deelde mede per direct op te stappen. Zoals dat zo mooi heet: er was geen chemie meer. Na een gesprek in december waren er twee kampen ontstaan. Dit is nooit meer goed gekomen. Assistent-trainer Geert van Meersbergen maakt dit seizoen af. Hij ligt bijzonder goed in de groep. Ook hij stopt en gaat emigreren naar Spanje. Inmiddels heeft de uit België afkomstige trainer Stefaan Evens een overeenkomst getekend met de HV Dongen en gaat hij de dames trainen. Evens was tot twee jaar geleden trainer van de heren van Dongen. Rembrandt Lautenslager heeft een jaar bij getekend bij de heren. Carlo Scheepers stopt als trainer/coach bij de DS 2.

Landelijke 2e Divisie B Dames: Oliveo – HV Dongen 27-23 (19-11)
Voor Dongen stond er niets meer op het spel. Nadat deze week Martijn Verhagen de dames verbaasd achterliet, werd de draad opgepakt door Geert van Meersbergen. Deze trainer heeft in het verleden zijn sporen op diverse niveau ‘s  al verdiend. Voor thuisclub Oliveo stond er heel veel op het spel. De ploeg uit Pijnacker kon nog degraderen. Bij winst speelde Oliveo zich vrij en zou het Bredaase United, bij verlies bij Hellas, in de degradatiezone komen.

Dongen speelde de eerste helft niet slecht. De thuisploeg was effectiever in het benutten van de kansen. Dat resulteerde in een acht doelpunten achterstand voor Dongen met de rust. Van Meersbergen sprak in deze rust het team toe. Daarin werd opgemerkt dat de kansen die je krijgt te benutten waardoor je dichterbij komt. ,,Leg de druk bij hen!” De uitwerking verliep redelijk naar wens. Met nog dertien minuten te spelen stond Dongen nog drie punten achter (23-20) en Dongen gaf niets weg. ,,En als je op dat moment drie open kansen niet benut dan geef je de wedstrijd uit handen. Op dat moment hadden wij de wedstrijd moeten lezen,” waren na afloop de woorden van Geert van Meersbergen. In overleg met het bestuur neemt hij de trainingen waar totdat de nieuwe trainer instapt.

Eindstand kopgroep: 1. BFC (42-2), 2. VOC 2 (38-6), 3. Velo (33-11), 4. Ventura (26-18), 5. Dongen (20-24).

Landelijke Hoofdklasse B Heren: V&L 2 – HV Dongen 24-27 (13-12)
In deze laatste wedstrijd van dit seizoen kon het team van trainer Rembrandt Lautenslager nog enkele stappen naar boven zetten. Ondanks de lage klassering is het tegen de reserves van eredivisionist OCL Lions afwachten welk team zij opstellen. Zeker in thuiswedstrijden als het eerste team ook thuis moet spelen. Er ontspon zich een open wedstrijd waarbij de Limburgers het fysieke geweld niet schuwden en zo op een 6-3 voorsprong kwamen. Dongen was hiervan niet onder de indruk en sloop langzaam dichterbij.

Na de thee ging het gelijk op waarbij Dongen op voorsprong kwam. Daarbij werd aan Dongenzijde een verrassende nieuwe verdedigingsvorm gehanteerd waarop de thuisclub geen antwoord had. Dongen pakte een drie punten voorsprong en controleerde daarna de wedstrijd. Door deze winst, en het verlies van de concurrenten bovenin, eindigt Dongen op een gedeelde derde plaats tussen reserveteams uit de eredivisie.

Eindstand kopgroep: 1.Apollo (34-20), 2. Bevo 3 (33-11), 3.Venlo 2 (32-12), 4. Dongen (32-12) 5. BFC 2 (31-13).