Heren 1 De Vennen haalt uit in slotperiode

Foto:

Het eerste herenteam van ZV De Vennen had zaterdag aan één periode genoeg om het bezoekende De Meer met een ruime nederlaag naar Culemborg terug te sturen. Voor de keepsters van dames 1 was in de uitwedstrijden bij Het Y in Amsterdam en bij ZV Haerlem het ‘visseizoen’ aangebroken.

Heren 1 begon belabberd aan het duel tegen laagvlieger De Meer uit Culemborg. De bezoekers werden daarbij wel enigszins geholpen door een bij vlagen ‘bijzonder’ fluitend scheidsrechterlijk koppel maar De Vennen was verdedigend ook niet al te attent en aanvallend te slordig. Dit resulteerde via een 2-5 na de eerste periode in een 4-8 achterstand halverwege de tweede periode. Een ‘wake-up-call’ vanuit het publiek werd door de scheidsrechters niet bijzonder gewaardeerd maar stimuleerde de thuisploeg schijnbaar toch tot grootsere daden. Aan het einde van de periode was het verschil teruggebracht tot 7-9 en in de derde periode kwam De Vennen op 11-10 voor het eerst op voorsprong. In de slotperiode die bij 12-11 aanving kwam De Vennen pas goed op gang en denderde alsnog compleet over De Meer heen, hetgeen resulteerde in een 21-12 overwinning. Koen Haast (4x), Bas ten Bulte (3x), Mark Haast (3x), Tom Wolf (3x), Remco Jonkers (2x), Koen Hiemstra (2x), Geert Huijben (2x), Bas Verhagen en een eigen speler passeerden de Culemborgse doelman.
A.s. zaterdag om 20.00u gaan de heren in Breda op bezoek bij SBC2000.

Dames 1 speelt a.s. zaterdag in eigen huis het laatste duel van de competitie 2017-2018, een competitie die zoals vooraf al werd verwacht bijzonder moeizaam is verlopen en eigenlijk een verloren jaar opleverde. De toch al krappe selectie wordt de laatste weken nog eens geplaagd door diverse om medische redenen afwezigen en dat vertaalt zich helaas ook in de uitslagen. Afgelopen donderdag mochten de dames voor een inhaalduel naar Amsterdam en zaterdagavond om 21.30u was in Haarlem het vlak voor de wedstrijd al kampioen geworden ZV Haerlem de tegenstander. Beide Noord-Hollandse ploegen kenden weinig mededogen met de Dongense dames en haalden met 27-7 (Het Y) respectievelijk 29-2 (Haerlem) snoeihard uit.
Zoals gezegd, de dames sluiten het seizoen 2017-2018 en hun verblijf in de dit seizoen geïntroduceerde Overgangsklasse zaterdag om 17.00u af met een thuisduel tegen nummer 4, Z&PC De Gouwe uit Waddinxveen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen