GDC drukt Olympia’60 de gevarenzone in

Opnieuw verlies voor Olympia’60 en ditmaal een duur verlies omdat officieel de gevarenzone is bereikt. Met nog maar 2 ploegen onder onze hoofdmacht staat het water tot aan de lippen. Raymon Damen en Devie de Ronde sloten weer aan maar opnieuw waren er een tal van absenties. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot 0-2.

Koen van Boxtel en Mathieu Kops zijn nog steeds geblesseerd maar ook Bryan Weistra (weekendje weg) en Gidy de Leeuw (vrijgezellenfeestje) ontbraken. Het kan allemaal op amateurbasis maar het kost Olympia’60 iedere week weer dure punten. Tegenstander GDC daarentegen zit in een opwaartse spiraal en pakte de laatste weken al belangrijke punten. Het beloofde vooraf dus al een taaie kluif te worden maar gek genoeg is het geloof er nog wel bij de spelers en staf. En dat moet ook wel want de weg is nog lang en het bijltje erbij neergooien is niet des Olympiaans.

Onder een heerlijk zonnetje trapte GDC af en zette vanaf het begin veel druk op de Olympia defensie. In de 14e minuut werd Jelle Stokx het eindstation van een snelle counter van GDC. Even later kwam Olympia goed weg toen een indraaiende corner maar net langs het doel verdween. Het duurde 29 minuten voordat de 0-1 op de borden verscheen. De hardwerkende Elroy Vereggen was iets te fanatiek en trok een tegenstander binnen de 16 naar de grond. De leidsman wees resoluut naar de stip en het lot werd beslecht. Hierna bleef het gevaarlijk maar Olympia hield stand.

Een hard schot over het GDC doel van Raymon Damen luidde de theepauze in. Kjeld Huveneers moest geblesseerd plaats maken voor Jochem Vogels en Olympia ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 52e minuut draaide Devie de Ronde knap weg tussen 3 tegenstanders maar zijn schot werd jammerlijk geblokt door de GDC doelman. Vier minuten later moest ook Elroy Vereggen licht geblesseerd het veld verlaten en maakte plaats voor Steven Haarbos.

Nog geen 10 minuten na die wissel kreeg GDC een vrije trap toegekend die kruislings werd ingeschoten. Het laatste tikje van een GDC aanvaller betekende de 0-2 en Olympia kon niets meer doen dan concluderen dat het door twee dooie spelmomenten weer met lege handen stond. In de 83e minuut moest ook Raymon Damen naar de kant met een blessure, het lijkt erop dat Olympia niets bespaard blijft dit seizoen. Mike Oerlemans was zijn vervanger maar ook die kon geen vuist meer maken. Met een schot recht op de keeper van Devie de Ronde eindigde de wedstrijd die geheel terecht werd gewonnen door de Genderen Drongelen Combinatie.

Olympia’60 heeft maar weinig tijd om zijn wonden te likken want dinsdag 10 april om 19.15 uur staat de inhaalwedstrijd tegen het hoog geklasseerde Haaften op het programma. Dit treffen vindt plaats op het eigen Crispijn. Door deze nederlaag zakt Olympia binnen 5 weken van een 6e naar een 12e plaats. Wil het nacompetitie of directe degradatie ontlopen zullen er snel punten gepakt moeten worden, beginnende dinsdag.