Seizoensaftrap eindigt met gelijkspel voor Van der Kolk Liberty dames 1

Zondag 11 maart begon eindelijk de competitie weer voor Van der Kolk Liberty dames 1. De dames mochten naar Prinsenbeek om daar de tweede seizoenshelft af te trappen. Prinsenbeek dames 1 is een welbekende tegenstander waar Van der Kolk Liberty dames 1 de eerste wedstrijd met moeite van had gewonnen. Gelukkig waren de dames gemotiveerd om er vol in te gaan en te strijden voor de drie punten.

De wedstrijd begon, al snel was er te zien dat de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1 veel ruimte kregen van de aanvalsters van Prinsenbeek. Er konden daardoor sterke aanvallen worden opgebouwd, maar door slordig spel en trage reacties werden deze onderschept door Prinsenbeek. Dit kon de ijzersterke verdediging gelukkig goed oppakken en werd Prinsenbeek niet vaak gevaarlijk in de cirkel. Maar toch schoot het spel van Van der Kolk Liberty dames 1 niet op. Het bleef allemaal in het midden van het veld hangen.

Rond de 20ste minuut werd er van achterin een lange bal gespeeld op Chelsea van Helmond, zij kon slim een aantal verdedigsters uitspelen en kwam zo tegenover de keepster van Prinsenbeek te staan. Chelsea draaide naar haar backhand en haalde uit, en ja hoor: 0-1! Het spel bleef de rest van de eerste helft zo doorgaan. Zowel Prinsenbeek als Liberty konden wat aanvallen opzetten die resulteerde in doelpogingen maar een doelpunt bleef uit. In de laatste minuten van de eerste helft belandde de bal ongelukkig toch in het doel van Liberty. Ruststand: 1-1.

Er werd besproken dat de dames allemaal net een extra stap moesten zetten als ze met die drie punten naar huis wilden. Helaas werd ook in de tweede helft het slordige spel voortgezet. Met nog een aantal gemiste doelpogingen van beide kanten maar verder was het meeste spel op het middenveld. Daardoor konden beide ploegen niet scoren in deze tweede helft. Van der Kolk Liberty dames 1 heeft ondanks het teleurstelde resultaat hard gewerkt voor het ene puntje dat ze mee hebben genomen naar Dongen.

Komende week gaan de dames hard trainen om de volgende wedstrijd de winst wel te kunnen pakken. De dames spelen om 12:45 thuis tegen Pelikaan dames 1. Dat belooft een erg spannende wedstrijd te worden. Hopelijk tot dan!