Dames De Vennen onderuit in Zoetermeer

Foto:

De dames van De Vennen moesten afgelopen zaterdag door blessures met slechts twee wissels op pad voor het duel bij sg WZC in Zoetermeer. De resterende 9 speelsters verkochten hun huid duur maar moesten uiteindelijk toch met een 13-8 nederlaag het bad verlaten.

In het duel tussen de nummers 7 (WZC) en 8 van de Overgangsklasse had de thuisploeg in de eerste periode aanvankelijk het initiatief maar door doelpunten van Laura Evers, Demi Waijers en Naomi va Bragt wist De Vennen het verschil te beperken tot één treffer, 4-3. De tweede periode gaf op zich een zelfde beeld te zien alleen verzuimde De Vennen de mogelijkheden die het kreeg doeltreffend af te ronden, een makke die de dames al het hele seizoen voor de voeten loopt.

De thuisploeg had daar minder moeite mee, mede omdat de dames van De Vennen wel redelijk de gevaarlijke midvoor van WZC wisten uit te schakelen maar andere verdedigende afspraken vergaten uit te voeren. De thuisploeg zwom, slechts onderbroken door de 7-4 door Rachel de Vet, in één ruk door naar 10-4 halverwege de derde periode voordat De Vennen weer echt iets terug kon doen. In het vervolg van deze periode zorgden Ilse Mulder en Demi en Rachel met hun tweede treffers voor een iets prettiger uitziende stand aan het begin van de slotperiode (11-7). De slotperiode was aanzienlijk minder doelpuntrijk en na een derde treffer van Rachel de Vet werd een 13-8 eindstand bereikt.

De dames hebben, met nog 5 wedstrijden te gaan, nu 11 punten achterstand op WZC en zijn dus vrijwel verzekerd van de laatste plaats in de Overgangsklasse. Een klasse, de een-na-hoogste in Nederland waar ze vorig jaar ‘per ongeluk’ in verzeild raakten maar waar ze, na het vertrek van 3 speelsters in de zomer, dit jaar weinig te zoeken hadden. De laatste positie biedt recht op degradatie/promotiewedstrijden met de kampioen van de 1e klasse, zoals het er nu naar uitziet Swol 1894 uit Zwolle.

Heren 1 staat zaterdag voor een uiterst belangrijk duel, het thuisduel met de nummer 2, De Treffers uit Rosmalen. Die ploeg heeft slechts één punt achterstand en nummer 3, Arethusa uit Oss ligt één punt daar weer achter ook nog steeds op de loer. Het uitduel wist De Vennen na een 8-4 achterstand halverwege alsnog met 11-12 winnend af te sluiten, a.s. zaterdag om 16.30u zal het ongetwijfeld opnieuw spannend worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen