Voorbeschouwing Be Quick 1887 – VV Dongen

Foto: Jeffrey Oomens

Na een paar dagen Carnaval mogen de mannen van Timmers weer aan de bak! Als je de gasten zag feesten dan kan het niet anders dat er een goede wedstrijd voor de deur staat.

Het fanatisme waarmee het bier werd besteld en de glazen werden leeggedronken laat zien dat deze mannen op alle fronten zijn getraind. Topsport pur sang zou ik zeggen. De katers zullen inmiddels wel verzopen zijn en zondag wacht de lange busreis naar Groningen waar de Kanaries aantreden tegen Be Quick 1887. Voor de liefhebbers die mee willen gaan met de bus, let op, deze vertrekt om 10.15 uur vanaf de kantine. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Twee weken geleden ontspon zich tijdens de wedstrijd tegen UNA in het laatste kwartier een thriller van jewelste. Het gelijke spel dat dit verhaal opleverde was enerzijds een prachtig resultaat tegen de koploper en anderzijds een teleurstelling omdat je in de 89e minuut de leiding neemt na een achterstand. Maar goed, gezien het materiaal waarmee Timmers het moest doen in deze wedstrijd was het behaalde punt helemaal niet zo slecht.
Veel blessures in de verdediging van VV Dongen en hopelijk komt daar zondag verandering in. Wellicht is het de dag van de rentree van de lang geblesseerde Mitchel van der Stappen. Ik heb totaal geen voorinformatie, maar ik kan me voorstellen dat Timmers ervoor kiest dat hij aansluit bij de selectie van het eerste. Hij heeft tenslotte al zijn minuten in VV Dongen 2 gemaakt. We zullen zien.

Be Quick doet het nog niet zo goed. Vergeleken met vorig seizoen zit de club in het onderste spectrum van de ranglijst terwijl het vorig seizoen moeiteloos met de top 5 meedraaide. In de gewonnen thuiswedstrijd (2-0) kon je al zien dat het team de pech naar zich toe aan het trekken was. Het eigen doelpunt van Talens was daar het levende voorbeeld van. VV Dongen mazzelde enorm tijdens deze zeer slechte wedstrijd. Be Quick staat op dit moment op de een na laatste plaats en dat is Be Quick onwaardig. Maar ja, dat zie je dit seizoen bij meer ploegen die vorige jaargang nog zo goed presteerden. Lastig om te zeggen hoe dat komt. VV Dongen speelt ook niet de sterren van de hemel maar staat wel keurig in de middenmoot omdat het een verloren wedstrijd meteen compenseert met een winstpartij. Dat doen ze goed.

Het wordt dus wel interessant hoe zich dit aankomende duel zal gaan ontwikkelen. Be Quick moet zich gaan redden en zal weg willen uit de onderste regionen, dat kan niet anders. En als het team net zo speelt als dat ze in Dongen deden dan wordt het voor de Dongenaren een heel lastige middag.
Aanvang 14.30 uur

De bus vertrekt om 10.15 uur vanaf de kantine. Zorg dat je op tijd bent !!

Door Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen