Winst glipt VV Dongen door de vingers

“Als ze me vooraf gezegd hadden dat we een punt zouden pakken tegen UNA dan zou ik al heel blij zijn geweest, maar de manier waarop de winst weggeven is toch wel erg zuur”

De laatste 10 minuten van het duel tussen de beide Brabantse ploegen zat vol met vuurwerk. De bevroren toeschouwers hadden 80 minuten een schaakspel gezien waarbij UNA een voorsprong van 1-0 gedegen en zakelijk verdedigde. VV Dongen nam echter de leiding door doelpunten in de 82e en 89e minuut, maar verslikte zich in de wederopstanding van UNA die met een treffer in de blessuretijd een punt veiligstelde.

“Het was een slechte wedstrijd en UNA wist zich gemakkelijk staande te houden.” Trainer Ron Timmers had een wedstrijd gezien waarin zijn ploeg continue achter de feiten aanliep. Na zes minuten was UNA op voorsprong gekomen door een vermeend buitenspel doelpunt van Brian Bogers die plotseling vrij kwam te staan na een mislukt schot van rechtsback Sander de Weert. Voorafgaand aan het doelpunt zette UNA VV Dongen onder druk en wist alles te winnen. Het vroege doelpunt paste in het scenario van trainer Jeroen van Bezouwen.

“We speelden niet goed, maar we hadden de wedstrijd dood moeten maken nadat VV Dongen in de slotfase va banque ging spelen. Het middenveld lag open en daar hadden we veel meer gebruik van moeten maken, maar in plaats daarvan speelden we de lange bal.” Van Bezouwen zag zijn team met een 1-0 voorsprong regelmatig voor het doel van Zielschot opduiken. “Daar hadden we veel meer mee moeten doen, maar de ballen werden richting de tweede paal geschoten en daar konden we niets mee.”

VV Dongen liet zich in de eerste helft slechts twee keer zien voor het doel van Petar Stoskovic. VV Dongen kon geen vuist maken en liet UNA rustig opbouwen. Ook in de tweede helft zette deze trend zich voort en in de 64e minuut greep Timmer rigoureus in. “Ja, ik was het beu. Beleving loos, geen drive, ik zag helemaal niets gebeuren.” De trainer haalde zijn complete voorhoede naar de bank om op die manier het tij te keren. Waar niemand op Sportpark de Biezen nog in geloofde gebeurde. De verse rechtsbuiten Thoma Sivananthan wist zich aan de rechterkant te ontworstelen van zijn tegenstander en zette de bal met zijn linkervoet voor. Remon Koenen verlengde de bal met zijn hoofd naar de ingevallen Thomas Schilders die niet nadacht en verwoestend uithaalde. (1-1 in de 82e minuut).

VV Dongen begon erin te geloven en UNA kon de geboden ruimte niet benutten om toe te slaan. Opeens wist VV Dongen alle duels te winnen en dat leverde in de 89e minuut een corner op aan de linkerkant van het veld. De bal vloog richting tweede paal waar de ingevallen Gijs van den Berg geheel vrijstaand uithaalde. In eerste instantie wist Stoskovic te redden maar in de daarop volgende scrimmage was het Man of the Match Jaap van der Waarden die het leder over de doellijn drukte. (2-1 in de 89e minuut)

Beide trainers dachten dat het daarmee wel gedaan zou zijn, alhoewel van Bezouwen maar al te goed wist dat zijn team in de slotseconden vaak nog weet te scoren. “En met het doelpunt van jeugdspeler Teun Willems vanmiddag staat de teller op elf gewonnen competitie punten in de absolute slotfase.” De ingevallen A junior (17 jaar) kreeg de bal voor zijn voeten nadat VV Dongen op alle fronten faalde om de punten over de streep te trekken.

Rechtsbuiten Sivananthan had al de kans om met een vrije bal richting de cornervlag te gaan om daar wat tijd te pakken, maar in plaats daarvan koos hij voor een voorzet. “Het hoeft geen 3-1 te worden.” was de reactie van Timmers naderhand. Uit de afgeslagen voorzet schakelde UNA nog een keer en invaller Rob van Boekel ging op het middenveld op avontuur. Daar kwam hij Paul van Zon tegen die met een halve tackle te slap ingreep waarna de bal voor de voeten van Willems kwam. Met een droog schot verschalkte hij Zielschot en liet VV Dongen in tranen achter (2-2 in de 93e minuut). Achteraf waren beide trainers het erover eens dat het gelijke spel wel een goede afspiegeling was van de gehele wedstrijd. Het venijn zat in de staart.

Op zondag 18 februari speelt VV Dongen in Groningen tegen Be Quick. Aanvang 14.30 uur