VV Dongen herpakt zich

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen OJC kreeg VV Dongen een domper te verwerken omdat Floris Wouters zich tijdens de warming-up blesseerde. Eerder en de week was aanvoerder Remon Koenen afgehaakt met een lichte blessure en werd uit voorzorg aan de kant gehouden.

Met een gehavende formatie wist VV Dongen een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen wat gezien het spelbeeld een terechte uitslag was. Het was de eerste puntendeling van het seizoen; zo herpakte VV Dongen zich na de verdiende nederlaag van vorige week tegen HSC ’21 en staat het in de ranglijst op een 8e plaats. Volgende week komt Westlandia uit Naaldwijk op bezoek, aanvang van de wedstrijd is of om 14.00 uur of om 14.30 uur. Let op de website van VV Dongen voor de juiste aanvangstijd.

Dat VV Dongen niet haar sterkste ploeg op het veld kon zetten gaf een aantal andere selectiespelers de kans om in de basis te starten. Mart van Bree begon op het middenveld, Thoma Sivananthan nam de plek in van Koenen en Jaap van der Waarden, die wegens werkzaamheden niet had kunnen trainen moest op het laatste moment Wouters vervangen. Blijkbaar hadden de harde woorden van trainer Timmers zijn effect gehad want VV Dongen startte voortvarend.

Uit notabene een corner van OJC wist VV Dongen snel te schakelen waardoor Moustafa Mohammad in stelling werd gezet door Sivananthan. De poging van de linksbuiten miste het venijn en wellicht had hij de bal moeten afspelen omdat er genoeg opties waren voor een voetballend vervolg.
Meteen daarna was het Mart van Bree die met een scherpe voorzet Tom Kolkert en Mohammad de mogelijkheid gaf om de openingstreffer te forceren. Echter werd de geboden kans door beide heren niet op waarde ingeschat. Toen nog eens uit een corner van Paul van Zon Jan Gerrits een enorme kans liet liggen (bal werd op de doellijn gekeerd) was het offensief van VV Dongen over.

OJC stelde met veelvuldig balbezit er nog maar weinig tegenover, maar keerde dat in de 20e minuut om toen het middenveld van VV Dongen niet ingreep en het aan de verdediging overliet. Met veel risico kon gelegenheidsaanvoerder Luuk Hultermans de klus klaren, maar de scheidsrechter van dienst had zomaar een strafschop kunnen geven.

OJC voerde de druk op en een verre ingooi werd doorgekopt. De bal belandde tegen de tweede paal en VV Dongen kwam in eerste instantie nog goed weg. Na 30 minuten was het dan toch raak voor OJC. Van Dooremalen wist met een diepe trap de lopende Dibbets te bereiken die bij zijn eerste aanname zijn voorsprong behield. VV Dongen greep niet in en de bal kon worden breed gelegd op de instormende Marcelli die met een droog schot keeper Zielschot kansloos liet. (1-0 in de 30e minuut). VV Dongen was lichtelijk aangeslagen en kwam in het restant van de eerste helft niet verder da een schot van Mart van Bree die hoog over ging.

Pas een kwartier na rust ontbrandde de wedstrijd opnieuw. VV Dongen zocht amechtig naar de gelijkmaker. Linksback Paul van Zon kwam aan de linkerkant goed door en leverde een prima voorzet af. Of Spits Tom Kolkert eraan heeft gezeten blijft de vraag , maar de bal belandde via de tweede paal terug in het veld.

Rond de 70e minuut wisselde VV Dongen Thomas Schilders voor Thoma Sivananthan en Moustafa Mohammad voor Gijs van den Berg. Laatstgenoemde ging op het middenveld spelen en Mart van Bree schoof door naar de rechtsbuiten positie. Schilders ging vanaf links spelen. De verse impulsen hadden rendement, want nog geen twee minuten later lag de a1-1 in de touwen. Daarvoor ging een situatie aan vooraf waar Gijs van den Berg een steekbal gaf op een van zijn medespelers. Terecht of onterecht, maar de arbiter constateerde een overtreding op zo’n twintig meter van het doel van OJC. Mart van Bree ontfermde zich over het leder en schoot de bal via een speler van OJC achter doelman Tinus (1-1 in de 72e minuut).

VV Dongen had met wat meer geluk zelfs de overwinning kunnen pakken ware het niet dat spits Tom Kolkert zijn dag niet had en de scheidsrechter VV Dongen een penalty onthield. Hij zette daarmee de stand gelijk na het voorval met Hultermans in de eerste helft. Daardoor kon het ook zomaar de andere kant opgaan. Tijdens het slotoffensief van OJC wist Zielschot met een magistrale redding het punt te behouden. Beide partijen konden hiermee leven.
VV Dongen tankte een beetje zelfvertrouwen mag zondag op Sportpark de Biezen aantreden tegen Westlandia. Let op de aanvangstijd is dus 14.00 uur of 14.30 uur