DVVC JO10-1 ongeslagen kampioen

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Officieus zou DVVC zich al kampioen kunnen beschouwen, maar met minimaal een gelijkspel wordt het kampioenschap officieel. Minimaal gelijkspel behalen lijkt geen probleem te gaan worden want de wedstrijd van vandaag is tegen Unitas JO10-10, de nummer 8 van de competitie.

Maar pas als de wedstrijd is gespeeld mag er gefeest worden en dat betekent dat we eerst nog moeten spelen. Omdat de temperatuur maar een paar graden boven nul is beginnen we met een warming-up om de spieren op te warmen. En verder geldt goed aankleden het advies. De aftrap is voor Unitas en daarmee is de wedstrijd van start gegaan. En dat DVVC deze keer wel wakker is wordt al snel bewezen door een vlugge treffer van DVVC. Na een minuut staat DVVC al 1–0 voor. DVVC kan Unitas goed afstoppen en laat zeer aantrekkelijk voetbal zien. De spelers weten elkaar uitermate goed te vinden en de ballen worden snel en goed over gespeeld.

De beloning van dit spel is dat de doelpunten zich snel opvolgen, al snel heeft DVVC een voorsprong van 4 doelpunten. Maar dan wordt het spel individueler en wordt er minder overgespeeld. De doelpunten blijven gelukkig wel vallen en bij rust heeft DVVC een voorsprong van 7 doelpunten tegen 0 voor Unitas.
In de rust wordt de spelers verteld dat er weer meer overgespeeld moet gaan worden. Dit wordt na de rust ook weer gedaan. En met succes, want binnen 2 minuten ligt de bal al weer in het net van Unitas. En de doelpunten blijven met een zeker tempo volgen. De tweede helft is nog doelpuntenrijker dan de eerste helft.

In de laatste fase van de wedstrijd komt Unitas wat meer in de buurt van het doel van DVVC, maar scoren lukt niet. Mede door het uitstekende keepen van de doelman van DVVC. Als in de laatste speelminuut DVVC nog een keer doel weet te raken wordt de eindstand vastgesteld op 16-0. Daarmee kan DVVC het vijfde kampioenschap op rij gaan vieren. Met een ongeslagen status en 115 doelpunten voor en 20 tegen een prestatie van formaat. Jongens en meisje van harte gefeliciteerd met het kampioenschap

tekst: Peter vd Sluis – Foto: Kees & Ingrid