Dongense Darts Competitie

Foto: CC0/Public Domain

Ronde 13 alweer van de Dongense Darts Competitie en in de divisies lijkt het beslist wie de titels gaan opeisen.

Op Dreef 3 gaat op de cruisecontrol naar de titel in de Tweede Divisie. Het was aan Het Karrewiel 1 om Op Dreef van een overwinning af te houden, maar dat maakte gene indruk. Op Dreef liep makkelijk uit naar een 9-4 overwinning. De nummer 2 No Mercy kwam niet verder dan een 7-6 verlies tegen HBHB. Gezien de start van de wedstrijd wist No Mercy de schade nog redelijk te beperken. De nummer 3 No Score wist wel te winnen. Maar waar het tegen Het Vaartje eerder nog 10-3 werd, bleef het nu bij een 7-6 score. En ook nu is het TROTS niet gelukt een wedstrijd te winnen. Uit in D’Ouwe Sok tegen DVDVD werd er jammerlijk met 9-4 verloren. De Valk dart door was deze ronde vrij. De 180 teller blijft op 3 staan. Op Dreef 3 aan de leiding voor No Score en No Mercy is de nummer 3.

In de Eerste Divisie lijkt Vrolijke Bull af te haken voor de titel. Voor een 2-e maal lieten ze zich foppen door Gijle Peile. Het ging tot de koppels tac/tic gelijk op, maar toen sloeg Gijle Peile toe. 8-5 de winst. De Tobbers speelde op dezelfde locatie tegen New Bundy’s. Met oa een 180 van ‘The Legend’ Corné Huijben won De Tobbers met 7-6 de wedstrijd. Falcon mocht aantreden tegen Darth Vader. Met de goede vorm van vorige week was Darth Vader een makkelijke prooi. 10-3 de grote score voor Falcon. No Skills just lucky was net terug op plaats drie en kregen met 4P een sterke tegenstander. No skills nam direct een voorsprong, maar kregen 4P niet losgeschud. 7-6 wel de winst voor No Skills just lucky. Nie te Pijle leek op winst af te stevenen tegen Het Karrewiel 2. Maar van de laatste 6 punten gingen er 5 naar Het Karrewiel dat daarmee zelfs de wedstrijd won met 7-6. De 180 teller komt op 24 stuks. De Tobbers hebben de kop overgenomen van Vrolijke Bull. Falcon staat deze week derde.

Ook in de Ere Divisie lijkt de beslissing te zijn gevallen. The Dartons klopten Zooike Ongeregeld ruim waar Malle Bull niet verder kwam dan een 7-6 verlies. Zooike Ongeregeld had weinig in te brengen tegen het geweld van The Dartons. Het stond in no-time met 7-0 achter en verloor uiteindelijk met 11-2. Voor Zooike Ongeregeld gooide Piet van Andel een 180 en finishte Pim van Boxel 108. Voor The Dartons noteerde Niels Schoormans een 180 en finishte John Genet 101. Malle Bull speelde tegen De Valk 1. Het ging aardig gelijk op en in de koppels tac/tic besliste de Valk de wedstrijd en won dus met 7-6. Jan Willem Siemons van Malle Bull noteerde 2 maal een 180. Op Dreef 12 dacht een makkelijke avond te hebben tegen de nummer laatst Game Shot Sala. Maar dat dachten ze verkeerd. Game Shot Sala haalde even uit en won met 10-3 de wedstrijd. Rick Verschure van Op Dreef 12 gooide een 180 en Kevin Zijlmans van Game Shot Sala finishte 120. Triple Trouble won ook voor een 2-e maal van Het Karrewiel 13. 9-4 deze keer met een 180 voor Vincent Langeveld. Voor K13 gooide Hans de Jong ook een 180. BSEIDREN was deze ronde vrij. De 180 teller staat nu op 74. The Dartons staan ruim los van Malle Bull. Zooike Ongeregeld blijft derde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen