Olympia’60 wint ook van hekkensluiter SSC’55

Je zou zeggen dat spelen tegen de nummer laatst niet zoveel problemen zou moeten opleveren. Maar niets bleek minder waar afgelopen zaterdag. Olympia’60 won uiteindelijk met 2-1 maar verzuimde in de eerste 20 minuten na talloze kansen de wedstrijd in het slot te gooien waardoor het nog onnodig moeilijk werd. Na 90 minuten gelden alleen de 3 punten en die komen dan ook goed van pas. Olympia’60 stijgt door deze overwinning naar een gedeelde 5e plaats.

Net als vorige week tegen Willem 2 moest Arne Koeman weer enkele sterkhouders missen. Raymon Damen, Kjeld Huveneers, Koen van Boxtel en Ivo Lokerse ontbraken terwijl Bryan Weistra na een langdurige blessure vanaf de bank begon. Onder frisse omstandigheden trapten de bezoekers af. Gidy de Leeuw was doorgeschoven naar het middenveld om samen met Pepijn Laurijsen het blok te vormen. Olympia’60 startte furieus wat leidde tot de openingstreffer in de 2e minuut. Een goeie vrije trap van aanvoerder Pepijn Laurijsen werd ingeschoten en gepareerd door de SSC keeper maar in 2e instantie snoeihard ingeschoten door Olympia’s topscorer Nick van Wanrooij.

Hierna leek het een walk over te worden voor het team van Arne Koeman maar door het niet benutten van vele kansen bleef de schamele 1-0 op de borden staan. Een schot van Pepijn Laurijsen werd gestopt door de SSC keeper gevolgd door een schot van Devie de Ronde op aangeven van Steven Haarbosch die opnieuw een basisplaats hed afgedwongen. In de 22e minuut verscheen Nick van Wanrooij alleen voor de keeper maar zijn inzet werd gestopt. Na een half uur spelen was de aanvalsstorm richting het SSC doel wat gesust en volgde de eerste echte serieuze aanval van de bezoekers. Aanvoerder Erwin van de Hoven zag echter zijn schot diagonaal achter het doel van Jelle Stokx verdwijnen.

Twee minuten voor tijd sloeg het noodlot toe voor keeper Jelle Stokx, terwijl hij op de grond lag na een redding liep een SSC aanvaller door en raakte de Olympia doelman onfortuinlijk op zijn schouder waarna Stokx niet meer verder kon. Gelukkig beschikt Olympia’60 over een prima backup en bracht het de ervaren keeper Mark Vorthoren binnen de lijnen. Kort hierna eindigde het eerste bedrijf en werd de thee opgezocht.

Maarten van de Broek, die overigens een prima wedstrijd speelde, werd met een lichte blessure uit voorzorg aan de kant gehouden en zijn plaats werd ingenomen door Jochem Vogels. De tweede helft bleek al snel dat SSC kansjes rook en de bezoekers zetten dan ook druk op Olympia’60. Een schot voorlangs en een kansrijke voorzet waar de SSC aanval te laat bij inliep volgden elkaar op en het was wachten op de gelijkmaker. In de 59e minuut redde Mark Vorthoren zijn team nog middels een magistrale redding maar 8 minuten later was het dan toch echt raak. Bryan Weistra was net binnen de lijnen voor Steven Haarbosch en zag de 1-1 via een corner worden binnengetikt door Erwin van de Hoven.nDe terechte 1-1 kwam op de borden gezien het spelbeeld van de 2e helft.

Waarom maakte Olympia het zichzelf weer zo moeilijk, kansen worden er zat gecreeerd maar de afronding wilde zaterdag weer niet echt lukken. Toch kwam tot vreugde van iedere Olympiaan de winnende goal. Wie anders dan goaltjesdief Nick van Wanrooij tekende voor de 2-1. Uit een mooie voorzet van de hardwerkende Elroy Vereggen kwam de Olympia spits voor zijn man uit en knalde zijn inmiddels 9e van het seizoen prachtig in. Hierna kwam Olympia niet meer in de problemen en haalde de zwaar bevochten overwinning binnen. Mathieu Kops en Elroy Vereggen konden zonder iemand tekort te doen worden aangewezen als man of the match.

Door deze overwinning sluit het team van Arne Koeman netjes aan bij de subtop en drukt het SSC’55 nog verder in de problemen.

Volgende week speelt Olympia opnieuw op het eigen Crispijn, ditmaal komt NEO’25 uit Sprang – Capelle op bezoek dat momenteel een 4e plaats bezet met 3 punten meer dan Olympia’60. Een mooie gelegenheid dus om nog even dat stapje extra te maken richting de top.