Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart plaatste Toon van Gool (Dongen) zich voor de finale van het prestigieuze Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel.

Toon plaatste zich op de valreep. In zijn laatste partij speelde hij in slechts 10 beurten uit. Mede dankzij deze partij bleef hij Piet Kamp (Raamsdonk) 9 promille voor. Piet werd hierdoor eerste reserve. Ton van Oijen (Rijen) plaatste zich op overtuigende wijze. Hij won alle vier zijn partijen en speelde twaalf procent boven de moyennegrens. Ad Faro uit ’s Gravenmoer werd in de halve finale uitgeschakeld. Hij won slechts één partij en speelde er één gelijk. Hij verloor twee partijen. Ook Christ Brekelmans (Kaatsheuvel), vorig jaar nog finalist redde het deze keer niet. De finale wordt gespeeld op vrijdagavond 22 december.

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Lion van Loon wint
In Herpen won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 2-6 van team Thekes. Nhiep Tran was de enige die verloor. Hij kreeg ook maar 38 beurten.Kopman Marrie Kleinloog won, nadat hij terug kwam van een forse achterstand. Marrie kwam uit op het goede gemiddelde van 0.595. Ook Leo Loonen en Toon Verbunt speelde uitstekend. Leo finishte in slechts 44 beurten en Toon had zelfs nog een beurt minder nodig.Dit betekende voor Leo het mooie gemiddelde van o.454. en Toon kwam zefs uit op 0.465. Marrie maakte nog een puike serie va vier caramboles. Door dit resultaat is team van Loon opgeklommen naar de derde plaats.

Gelijkspel SunControls
In Veldhoven speelde team SunControls Tilburg met 4-4 gelijk tegen team TMC. Verlies was er voor Stephan v.d. Hooff en Gerard Gabriëls. Gerard kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Stephan had pech. Aan de eindstreep kwam hij sechts één luttele carambole te kort. Guh kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.533. Hij maakte bovendien een uitstekende serie van vijf. Ook Anja Verbogt zette een dergelijke productie neer. Zij pakte de winst wel in slechts 34 beurten. Zij excelleerde met het geweldige moyenne van 0.735. Ook voor Jos Hamers was er winst. Jos had slechts 39 beurten nodig en zette het schitterende gemiddelde van 0.512 neer. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vier. Door dit resultaat staat team SunControls nu op de negende plaats.

Team P.C. Kamp koploper
In sportcafé ’t Vaartje speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. gelijk. Het blijft hierdoor aan de leiding, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. In de eerste sessie was er verlies voor Ton Kemmeren. Ton kwam slechts één luttele carambole te kort. Hij maakte nog wel een mooie serie van vier caramboles. Piet Kamp gaf zijn opponent geen schijn van kans en pakte afgetekend de winst met het fraaie gemiddelde van 0.465. In de tweede sessie wist Jan Ligtenberg het net voor de neus van zijn opponent uit te steken. Deze moest in de na-beurt nog twee caramboles. Hij maakte er slechts één. Ad Smolders verloor nipt. Beide spelers moesten nog drie caramboles. Ad kreeg de punten echter niet meer gemaakt en moest er op toezien dat zijn rivaal met de winst aan de haal ging.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Verlies team Hazenberg
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 21-29 van team ’t Steegje uit Made. Theo Laros verloor met slechts vier caramboles te gaan. Hij maakte nog wel een fraaie serie van vijf. Ook voor Nhiep Tran was er verlies. Hij kreeg ook maar 38 beurten. De eer werd gered door kopman Charles Mekes. Hij pakte de winst wel. Hij kwam uit op het prima gemiddelde van 0.829. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Door dit resultaat is de achterstand van team Hazenberg met de top inmiddels opgelopen tot veertien punten.

Opnieuw nipt verlies ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 28-30 van team De Eekhoorn uit Oosterhout. Alleen Henk Smolders (junior) sleepte een gelijkspel uit het vuur. Piet Kamp en Ad Smolders kwamen beiden slechts één carambole te kort. Piet kreeg maar 45 beurten en Ad zelfs maar 25. Ad kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.880. Winst leverde dit echter niet op. Door dit resultaat is team ’t Vaartje opgeklommen naar de vierde plaats.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
Winst Café ’t Vaartje
In Geertruidenberg won team Café ’t Vaartje met 24-28 van team D’n Berg 2. Patrick Schrijver was de enige die verloor. Hij kreeg maar 43 beurten en kwam slechts drie caramboles te kort. In een marathonpartij pakte Piet Vissers de winst wel. Piet hield de verdediging prima gesloten en gaf daarmee zijn tegenstander geen enkele kans. Kopman Bart de Wijs pakte de winst eveneens. Bart had slechts 44 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.750. Alle spelers maakten een serie van vier. Door dit resultaat handhaaft team Café ’t Vaartje zich in de middenmoot.

Verlies AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel van team D’n Berg 3 uit Geertruidenberg. Het werd 20-27. Jan Ligtenberg en Jos Hamers kwamen beiden niet in hun spel en ze verloren dan ook beiden kansloos. De eer werd gered door Johan Ligtenberg. Johan snelde in slechts 41 beurten naar de finish. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.560. Door dit resultaat blijft team AK in de staart van het klassement hangen.

Aankondigingen
Landelijke competitie driebanden-groot:
Team SunControls Tilburg thuis
Team SunControls Tilburg speelt op donderdagavond 7 december in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team Jan Baars uit Veenendaal. Het team heeft de winst nodig om zich te handhaven in de middenmoot. Team SunControls bestaat uit Stephan v.d. Hooff, Anton Smulders, Anja Verbogt, Jos Hamers en Gerard Gabriëls. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 20.00 uur.

Team Lion van Loon thuis
Team autobedrijf Lion van Loon Dongen speelt op vrijdagavond 8 december in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team TMC uit Veldhoven. Team van Loon heeft de winst nodig om zich te kunnen handhaven in de top van het klassement. Team autobedrijf Lion van Loon Dongen bestaat uit Marrie Kleinloog, Ad Faro, Nhiep Tran, Leo Loonen en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie driebanden-groot:
Thuiswedstrijd ‘t Vaartje
Team ’t Vaartje speelt op dinsdagavond 12 december tegen koploper team BCG uit Goirle. Dit team staat slechts één punt achter ’t Vaartje. Het belooft dus een zeer spannende ontmoeting te worden. Het is een wedstrijd in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot. Het vaste team van ’t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Piet Kamp en Henk Smolders junior. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

Districtscompetitie driebanden-klein:
Thuiswedstrijd AK Deur & Interieur
Team AK speelt op dinsdagavond 12 december een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant opnemen tegen team ’t Pleintje uit Dussen. Team AK bestaat uit Jan, Johan, Erwin en Edwin Ligtenberg en Jos Hamers. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen