Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 11 november 2017.

Team Dongen 1 moest uit tegen JB Altena 1 in Sleeuwijk. Altena 1 stond stevig bovenaan met nog geen verloren partijen, dus moesten we aan de bak. De eerste ronde wisten Cor Timmermans en John van Rooden nipt te winnen, de twee andere doubletten partijen (Hans van Troost met Pierre de Jong, Greet van de Ven met Andre de Wijs) werden verloren waardoor het 1-2 werd. In de 2e ronde tripletten wist Greet van de Ven, Cor Timmermans en John van Rooden beter met de verhoging van een boom om te gaan dan in de eerste ronde en wonnen, helaas verloren Hans en Pierre waardoor de stand 2-3 werd voor Altena. De 3e ronden liep het met Greet en Andre goed totdat de regen kwam, waardoor ze de partij toch nog moesten afgeven. Hans en Pierre lukten het wederom niet om te winnen. Het was niet hun dag. Cor en John wisten hun partij winnend af te sluiten. Waardoor de einstand op 3-5 kwam. De volgende wedstrijd is uit tegen Nederlek 2 uit Lekkerkerk op 11 november.

Team Dongen 2 moest thuis spelen tegen Team Dongen 3. Het beloofde een spannende dag te worden, aangezien beide teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. En dat werd het ook, na de 1e ronde was het 2-1 voor Dongen 3. Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-5 van Maikel Leemans en Wim de Wit. Johan van Kuijk en Astrid Moorman verloren met 12-13 van Stijn Kennekens en André v. Vught. Jean-Michel en Joke Lobo verloren met 7-13 van Cees Leemans en Toine Snoeren.
Na de 2e ronde was het 3-2 voor Dongen 3. Jan, Yvonne en Johan wonnen met 13-3 van Stijn, André en Annie Leemans. Jean-Michel, Joke en Astrid verloren met 7-13 van Toine, Cees en Maikel. In de 3e ronde was het dus spannend voor Dongen 2, waren zij in staat om het tij te keren? Om eerlijk te zijn hoopten ze dat ze er een gelijk spel uit zouden slepen.
Maar ze kwamen deze ronde allemaal in hun ritme. Jan en Yvonne wonnen met 13-5 van André en Wim. Johan en Astrid wonnen met 13-6 van Cees en Toine. Jean-Michel en Joke wonnen met 13-3 van Maikel en Stijn. Dus de eindstand was toch nog 5-3 voor Dongen 2 geworden. Hierdoor heeft Dongen 2 zijn voorsprong in de stand verder uitgebreid.
Top gedaan allemaal en op naar de volgende keer, te weten 25 November thuis tegen Middelburg 2.

Team Dongen 4 begonnen om 12u aan hun NPC wedstrijd tegen Cloeck & Moedigh uit st. Oedenrode. Bij de eerste doublettenronde wisten Marian v. Gastel met Wim Koreman hun partij te winnen, ook bij Wim Boersen en Corrie Koreman lukte dit. De volgende triplettenronde gingen jammer genoeg na spannende partijen net verloren. Dus de laatste doublette ronde werd begonnen met een 3-2 achterstand. Omdat Wim Koreman met hun partij verloren kon er slechts een gelijkspel uitgehaald worden door de andere 2 partijen te winnen. Karin Jansen met Ruud v. Dijk lukte het en ook de laatste partij van Wim Boersen met Corrie werd na een spannende partij gewonnen zodat de uitslag 4-4 werd. Dus hun 1e NPC punt is binnen, nu gaan ze over 2 weken thuis tegen PC Dommels Boeleke 3 proberen om weer punten te pakken.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004
Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2
Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Reacties

Cookieinstellingen