Olympia’60 verliest van Haaften maar vooral van zichzelf

Olympia’60 verloor afgelopen zaterdag opnieuw onnodig. De gifbeker moet leeg. Olympia’60 zit in de hoek waar de klappen vallen. Met een gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week trad Olympia’60 aan in Haaften. Trainer Koeman wijzigde zijn aanvalsplan ditmaal in een 4-4-2 strategie. Het mocht ondanks een hattrick van spits Nick van Wanrooij niet baten en Olympia verloor het treffen met Haaften met 5-3.

Jochem Vogels startte naast Mathieu Kops in het centrum van de verdediging waardoor Gidy de Leeuw doorschoof naar het middenveld. Nick van Wanrooij en Devie de Ronde vormden het aanvalsduo waardoor Kjeld Huveneers en Raymon Damen genoegen moesten nemen met een plaats op de bank. Olympia wilde koste wat kost weer eens een keer winnen en startte furieus met de ene aanval na de andere. Haaften werd meteen onder druk gezet maar een doelpunt bleef weer eens uit. Ivo Lokerse spurtte vanaf het middenveld de 16 meter in en zag vervolgens zijn schot eindigen in de armen van de keeper. Een minuut later werd Olympia opnieuw gevaarlijk, een 1-2 tussen aanvoerder Pepijn Laurijsen en Nick van Wanrooij werd door laatstgenoemde over geschoten.

Nog in de eerste 10 minuten was het Tim Antheunisse die sterk mee op kwam maar zijn voorzet net voorlangs zag gaan zonder dat iemand er bij kon. Mathieu Kops liep vervolgens ook vanaf eigen helft richting keeper maar ook deze aanval strandde door een schot van Nick van Wanrooij over het doel. Ook Gidy de Leeuw probeerde het nog maar ook zijn schot ging over het doel. De bal wilde opnieuw niet in het doel, het was om gek van te worden. Zoveel kansen en zo weinig rendement. Olympia had de kans om de wedstrijd al heel snel op slot te gooien maar Haaften bleef overeind.

Als het dan niet lukt dan lukt het natuurlijk aan de andere kant. Haaften had precies één kans gehad tot de 44e minuut en haalde verwoestend uit net voor rust. Olympia maakte het zelf niet af en moest opnieuw net voor rust lijdzaam toezien dat Haaften geheel tegen de verhoudingen in de 1-0 liet noteren. Gezien de blessures tijdens de wedstrijd telde de leidsman 4 minuten bij. 2 minuten na de openingsgoal werd Bryan Weistra na een fraaie actie gevloerd op de achterlijn en de scheidsrechter wees naar de stip. Nick van Wanrooij pakte de bal en ramde de 1-1 in de touwen.

Waar iedereen dacht dat er met een gelijkspel gerust zou worden wist Haaften toch nog in de 48e minuut opnieuw op voorsprong te komen middels een schot waar iedereen overheen stapte en verkeerd inschatte. Na de thee bleef Maarten van de Broek achter in de kleedkamer en kwam Kjeld Huveneers binnen de lijnen. Het tweede bedrijf was nog geen 2 minuten oud toen Ivo Lokerse Nick van Wanrooij vond die met een schot in de korte hoek de 2-2 aantekende. In de 50e minuut kopte Haaften rakelings over en nog geen 2 minuten later werd een kopbal van Tim Antheunisse van de lijn gehaald. Het duurde tot de 54e minuut tot er weer een goal viel. Jochem Vogels verspeelde de bal op het middenveld en de pass die daaop volgde bereikte de Haaften spits die werd afgevlagd voor buitenspel maar de scheidsrechter liet doorvoetballen.

Het werd in de 64e minuut nog erger voor de rood witten toen de 4-2 werd binnen geschoten. In de 69e minuut kreeg de Haaften keeper een vrije trap niet onder controle en Nick van Wanrooij tikte uit de rebound zijn derde van de middag binnen. Hierna kwam Ivo Lokerse naar de kant en was het tijd voor de return van duizendpoot Elroy Vereggen. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd was er opnieuw een vrije trap voor Olympia’60. Opnieuw mistte de keeper en Nick van Wanrooij schoot de rebound op de lat waarna invaller Elroy Vereggen de 4-4 binnenschoot. Een glaszuivere goal bleek later doordat het was gefilmd en nagekeken maar de Haaften vlagger vond het toch nodig om te vlaggen en ditmaal ging de leidsman er wel in mee.

Alweer na de scheidsrechterlijke dwaling bij GDC een tegenvaller voor Olympia die het ongeluk over zich af schijnt te roepen dit seizoen. Raymon Damen kwam nog binnen de lijnen nadat een Haaften speler een rode kaart had gekregen maar de wissel kwam te laat. In de slotminuten legde Haaften er nog de 5-3 in en de wedstrijd was gespeeld wat Olympia opnieuw een zure pil opleverde.

Volgende week volgt opnieuw een uitwedstrijd. Dan gaat Olympia’60 op bezoek bij Sparta’30 in Andel en mag hopen dat het dan wel de goeie kant op gaat vallen.