Heren HV Dongen winnen vechtduel van koploper Apollo

Het gaat de handbalvereniging Dongen goed in de beginperiode van de nieuwe zaalhandbalcompetitie. De heren wisten ook zondag de volle winst tegen koploper Apollo in Dongen te houden (33-30).

Smetje op deze harde wedstrijd was het uitvallen van Prejauw Slager met een flinke ellenboog kwetsuur. De rechterhoekspeler belandde verkeerd nadat hij vallend de 32-28 scoorde. Slager werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De dames 1 hebben de afgelopen week in een achtbaan geleefd. Donderdag moest voor de landelijke beker in Maasbree worden aangetreden tegen BSCA. Het werd een moeizame wedstrijd waarbij Dongen tot na de rust constant achter de feiten moest aanlopen. Uiteindelijk stond Jill Verbunt op en schoot met scherp. Met ruim tien doelpunten achter haar naam zette zij de wedstrijd op z’n kop in het voordeel van Dongen (18-22). Dezelfde Jill Verbunt strooide afgelopen zaterdag in Dongen met passes waaruit wervelende aanvallen voortkwamen. Via 6-1, 9-2 werd het na de 17-7 ruststand, 28-18. Dames 2 moesten, na vier periodes verlengen, via strafworpen met 21-22 de eer in de bekerwedstrijd aan hoofdklasser Heerle laten. Afgelopen zondag werd HC Zeeland geflatteerd (31-11) aan de zegekar gehangen.

Landelijke 2e Divisie DS: HV Dongen – Westlandia 28-18 (17-7)
Dongen heeft waarschijnlijk voor aanvang van deze wedstrijd even in de spiegel gekeken. Hoe een lelijke bekerwedstrijd eerder die week, zeg maar bizar slecht, na rust werd omgezet in een schamele overwinning. Het team van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen kwam als herboren uit de kleedkamer. ,,Het ligt gewoon aan de wedstrijdinstelling,” merkte Verhagen op. Het eerste schot van de bezoekers uit Naaldwijk ging naast waarna het aan Dongen was de toon te zetten. Iedere volgende aanval van Dongen was raak, terwijl Tamara van Es de eerste zeven minuten slechts een keer naar het net moest, 6-1.

Onder de regie van spelverdeler Jill Verbunt knalde Dongen door en bereikte zo de 17-7 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld. Met name cirkelloopster Femke Loonen werd vele malen bereikt. En hoe? Met vijf treffers had zij een groot aandeel in het scoreverloop, waarin Tanja Sips met acht treffers het voortouw nam. Verdienstelijk voor het team is dat negen speelsters het net van de tegenstander wisten te vinden. Bij de stand van 26-15 mocht de basis gaan zitten en konden hun medespeelsters minuten maken. Dongen scoorde deze laatste tien minuten nog maar twee keer (Marijke Panis en Janneke Akkermans), terwijl wisselkeeper Jowenna van Beek drie keer werd gepasseerd. DE volgende wedstrijd is in Meerssen tegen MIC. Een team dat evenals Dongen bij de minst gepasseerde verdedigingen staat maar qua scorend vermogen doet Dongen het beter. De competitie gaat nu beginnen. Met 4 november de kraker tegen Breda in Dongen.

Landelijke Hoofdklasse HS: HV Dongen – Apollo 33-30 (19-17)
Deze wedstrijd ontpopte zich in een kleine veldslag. Oorzaak: scheidsrechters lieten zeer veel toe, waarvan Apollo gretig gebruik maakte. Af en toe had het niets meer met handbal te maken. Dongen keek na 18 minuten spelen tegen een riante voorsprong van 10-4 aan. De bezoekers pakten letterlijk en figuurlijk de zaken energieker aan en slopen langzaam dichterbij. Na rust ontspon zich en spannend duel waarbij fors ingrijpen niet uit de weg werd gegaan.

Apollo kwam zelfs op 21-21, waarna Dongen zich weer herpakte. De laatste tien minuten leken de minuten van Prejauw Slager te worden. Niet alleen prikte hij de strafworpen prima binnen, maar ook snel uitgespeelde kansen, door zijn medespelers gecreëerd, maakte hij feilloos af. Helaas moest hij met een zware blessure het veld verlaten. Volgende wedstrijd gaan de heren naar Schinnen om daar de bij de volgende koploper Zwart Wit proberen de volle winst te pakken.

Landelijke jeugddivisie MB: HV Dongen – HV Blerick 19-8 (11-3)
Nadat de eerste twee wedstrijden net werden verloren, wat beiden niet noodzakelijk was, was er nu een goede start van de wedstrijd tegen Blerick. De eerste 10 minuten werd Blerick op een dermate grote achterstand (5-0) gezet dat de rest van de wedstrijd de winst niet meer in gevaar kwam. Dit resulteerde in een 11-3 ruststand. De tweede helft werd wat slordiger waarbij nog diverse malen het latwerk werd geraakt. Met een 19-8 eindstand was het over het algemeen een goede wedstrijd. Hopelijk verstoort het komende weekend geen wedstrijd het goede gevoel van deze gewonnen wedstrijd niet. 29 oktober gaan we weer verder met een uitwedstrijd tegen de enige andere Brabantse ploeg in de competitie EHV uit Eindhoven.