DVVC moeiteloos langs TPO: 2-5

In Moerdijk heeft DVVC tegen de plaatselijke TPO zonder moeite met 2-5 gewonnen. Op een prachtige grasmat en onder een fraai najaarszonnetje creëerden DVVC een legio aan kansen waarvan er maar slechts 5 benut werden. Hiermee blijf DVVC ongeslagen in de competitie en staat nu 2e op de ranglijst met 2 punten achterstand op koploper Oisterwijk.

Snelle aanval
Al direct vanaf de aftrap werd het vijandelijk doel opgezocht en al in de 3e minuut had TPO geen antwoord op een perfect uitgespeelde aanval. Gelegenheidsverdediger Koen Swanen stuurde Remco Kroese de diepte in die op zijn beurt de bal breed legde op Sefa Yalcindag die de keeper van de thuisploeg kansloos liet: 0-1. In de eerste tien minuten van de eerste helft kwam de thuisploeg regelmatig in de 16 van DVVC met maar slechts 1 scoringsmogelijkheid na balverlies op het middenveld. Hiermee was het wapenfeit van TPO in de eerste 45 minuten gedaan.

DVVC was wel uitdrukkelijk op de helft van de tegenstander met enkele mogelijkheden van Memik Kizilcik, Remco Kroese en Maikel van Bragt. Pas 5 minuten voor de thee werd de score verdubbeld. Een scherp genomen hoekschop van Sefa Yalcindag werd snoeihard ingekopt door spits Remco Kroese: 0-2. In de slotminuut van de eerste helft soleerde Memik Kizilcik door de TPO defensie en verraste de thuisgoalie in de korte hoek en de groenwitten konden de thee gaan opzoeken met een riante 0-3 voorsprong.

Geen garantie
Dat een 3-0 voorsprong niet verzekerd is van een overwinning was vorige week wel duidelijk. Toen werd de marge van 3 doelpunten in 15 minuten ongedaan gemaakt dus de ploeg van Suat Tasci was gewaarschuwd. Vier minuten na de verplichte onderbreking maakte Remco Kroese de 0-4 op aangeven van Memik Kizilcik en een megascore lag in het vooruitschiet. DVVC creëerde kans op kans maar telkens stond de 40 jarig doelman van TPO Bart van Opdorp in de weg. Kansloos was hij wel op een pegel van Remco Kroese maar hierbij kreeg hij hulp van de lat. Dit was na ruim 25 minuten spelen in de 2e helft.

In de 2 minuten hierop volgend scoorde de thuisploeg 2 maal na een lange ballen naar voren waarin de DVVC defensie niet scherp genoeg was. Heel even mocht de thuisploeg hopen op een stunt maar DVVC stelde direct orde op zaken. Tien minuten voor tijd soleerde Memik Kizilcik het strafschopgebied binnen en legde de bal terug op Sefa Yalcindag die zijn 2e en DVVC’ 5e doelpunt liet aantekenen. Hiermee bepaalde hij ook de eindstand en kon DVVC weer 3 punten bij het totaal optellen.

Zondag a.s. speelt DVVC de uitwedstrijd in Oosteind tegen OVV ’67, aanvang 14:30 uur op sportpark Uilendonck.

Tekst & foto’s: Mathé de Jong