Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 14 oktober 2017.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom De eerste ronde ging als een speer en werd het 2 – 1 voor Dongen De tweede ronde startte goed maar helaas kon maar 1 team, van de 3, de winst boeken. Op dat moment was de stand 3 – 2 voor het thuisspelende team. De laatste ronde kregen we het zwaar te verduren zodat we helaas maar een winstpartij konden verzilveren en de volle winst er helaas niet meer inzat. De eindstand is een gelijkspelletje geworden 4- 4. Toch een goed resultaat.

Team Dongen 2 had op 14 Oktober hun 1e speeldag in de NPC voor Dongen 2. Ze moesten uit spelen in Breda Tegen Va Tout 4 en begonnen hun doublet-partijen alle 3 met een winst van 13-12, je verzint het niet. Daarna kwamen de 2 triplet-partijen, en die gingen een stuk overtuigender, Jan en Yvonne Verbeek en Johan van Kuijk wonnen met 13-0, en Wil en Annemie van Dungen en Astrid Moorman wonnen met 13-10. Dus de winst was binnen, maar ze wilden meer en gingen dus vol goede moed de laatste 3 doublet-partijen in.
Jan en Yvonne wonnen met 13-4, Johan en Astrid met 13-8 en jammer maar helaas verloren Wil en Annemie met 7-13. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het was heel erg gezellig en met een einduitslag van 7-1 dus een TOPDAG geworden. Misschien een waarschuwing voor de andere teams in de poule, ze hebben er zin in en gaan in ieder geval hun best doen om dit voort te zetten. De volgende dag is 28 Oktober en wederom naar Breda, maar dan tegen Va Tout 3.

Team Dongen 3 wist, in Dongen, hun eerste wedstrijd tegen Va Tous 3 om te zetten in een overwinning met 6 -2. Een mooi prestatie en een mooie start van hun competitie.

Team Dongen 4 ging naar Littie of Littienie in Helmond. Het is prachtig herfstweer en er werd gevraagd of er buiten gespeeld mocht worden. Alle 2 de teams wilden wel in het zonnetje spelen dus met goede moed begonnen ze aan de partijen. Jammer genoeg konden ze maar een partij winnen en moesten met een 7-1 nederlaag terug naar Dongen. Over 2 weken wordt de volgende wedstrijd in Boekel gespeeld.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004
Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2
Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen