Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 4-4 gelijk tegen team Thekes 6 uit Herpen. In de eerste sessie kreeg Jan Ligtenberg weinig kans. Zijn opponent was al na 36 beurten bij de finish. Reserve Ton Kemmeren bracht beide partijen in evenwicht.

Ton kwam uit op het mooie moyenne van 0.487. Hij hield de gehele wedstrijd controle. In de tweede sessie een prima start voor Willy v.d. Wiel. Hij had negen caramboles in zeven beurten. Hij maakte onder meer een prachtige serie van vijf. Toen haperde echter de productie en moest hij alsnog verlies incasseren. Ad Smolders speelde een prima partij en bracht beide partijen opnieuw in evenwicht. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.657. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier.

Verlies SunControls Tilburg
In Herpen verloor team SunControls Tilburg van team Thekes 4. Dit team draait mee in de top van het klassement en dat was te merken. De enige winstpartij kwam op naam van Stephan v.d. Hooff. Stephan speelde een degelijke partij. Hij won met slechts één carambole verschil. Anja Verbogt speelde een prima partij. Zij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.540. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Ze kreeg slecht 37 beurten. Jos Hamers had te maken met een ontketende opponent. Zijn rivaal was al in 27 beurten uit. Ook Gerard Gabriëls kwam er niet aan te pas en verloor kansloos. Het werd derhalve 6-2.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Verlies team Hazenberg
In Goirle verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen nipt van team B.C.G. 4. Theo Laros kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Nhiep Tran kwam slechts één luttele carambole te kort om de finish te halen. Hij maakte een mooie serie van vier. Kopman Charles Mekes redde de eer. Hij won met het fraaie gemiddelde van 0.812. Bovendien maakt hij een prachtige reeks van vijf caramboles. Totaal moest team Hazenberg een 28-26 nederlaag incasseren. Toch blijft team Hazenberg nog net lijstaanvoerder.

Team ’t Vaartje verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 22-26 van team De Distel uit Roosendaal. Reserve Patrick Schrijver kwam totaal niet in zijn spel, terwijl zijn tegenstander er lustig op los scoorde. In maar 33 beurten was zijn opponent al bij de finish en gaf Patrick geen schijn van kans. Winst was er wel voor Ad Smolders en Piet Kamp. Piet speelde een degelijke partij. Hij maakte het net voor de neus van zijn tegenstrever uit. Ad Smolders speelde een geweldige partij. Hij finishte in maar 33 beurten en kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.696. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vier. Doot dit resultaat handhaaft team ’t Vaartje zich in de middenmoot.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
Volle winst team Café ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje pakte team Café ’t Vaartje de volle winst met 30-28 tegen team B.V.T. uit Terheijden. Kopman Ton Kemmeren toonde zijn klasse onder meer met een fraaie serie van zes. Hij speelde een degelijke partij en pakte hiermee de winst. Piet Vissers speelde gelijk. Het was ook een gelijk opgaande strijd en er kwam derhalve een terechte uitslag uit. Patrick Schrijver speelde een schitterende partij. Hij was al na 45 beurten bij de finish en liet het fraaie gemiddelde van 0.644 voor zich noteren. De race naar boven is ingezet. Team Café ’t Vaartje is opgeklommen naar de vijfde plaats.

Verlies AK Deur & Interieur
In Loon op Zand verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel van team ’t Loons Kwartier. Het werd 27-21. Jos Hamers kon zijn cadans niet vinden en moest een ruime nederlaag incasseren. Erwin Ligtenberg kwam aan de eindstreep slechts twee luttele caramboles te kort. De eer werd gered door Edwin Ligtenberg. In maar 43 beurten stevende hij af op de winst met het goede gemiddelde van 0395. Door dit resultaat is team AK gezakt naar de zeventiende plaats. Het moet slechts drie teams onder zich dulden.

Aankondigingen
Landelijke competitie driebanden-groot
Team SunControls Tilburg thuis
Team SunControls Tilburg speelt op donderdagavond 19 oktober in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team Van den Berg uit Uden. Het team heeft de winst nodig om zich te handhaven in de middenmoot. Team SunControls bestaat uit Stephan v.d. Hooff, Anton Smulders, Anja Verbogt, Jos Hamers en Gerard Gabriëls. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Team Lion van Loon thuis
Team autobedrijf Lion van Loon Dongen speelt op vrijdagavond 20 oktober in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team Thekes uit Herpen. Het belooft een loodzware opgave te worden want dit team staat momenteel op de tweede plaats. Team Lion van Loon heeft de winst nodig om aansluiting te behouden met de middenmoot. Team autobedrijf Lion van Loon Dongen bestaat uit Marrie Kleinloog, Ad Faro, Nhiep Tran, Leo Loonen en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie driebanden-groot:
Thuiswedstrijd Hazenberg
Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op 24 oktober een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team D.K. S. uit Tilburg. Dit team staat op de derde plaats. Het belooft dus een interessante ontmoeting te worden. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen