DVVC laat 2 dure punten liggen

In een boeiende partij, waarin beide ploegen voor de winst gingen, heeft DVVC een 3-0 voorsprong niet kunnen behouden voor de overwinning. Gloria UC wist in het laatste kwartier drie maal te scoren en nam nog een punt mee naar Baarle-Nassau.

Hoewel de eerste helft niet gescoord werd, was het allerminst saai. Het spel ging snel op en neer en een regio aan kansen voor DVVC. Met name Remco Kroese had geen geluk met zijn afwerking waar telkens de Baarle doelman in de weg stond. Meer mogelijkheden waren er voor Sefa Yalcindag en Memik Kizilcik. Ook had Ron Heijmans pech dat zijn schot met rechts! net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Ook de bezoekers waren met regelmaat bij het DVVC doel. Een schot ging buiten bereik van Jan-Willem Siemons net voorlangs. Even later moest de DVVC goalie wel tot het uiterste om een knal van ruim 30 meter uit de kruising te tikken.

Zeer aanvallend DVVC
Na de thee een zeer aanvallend DVVC. In de 53e minuut was bijna de openingstreffer echter een prima kopbal van Ron Heijmans werd even zo goed gepareerd door de Gloria UC doelman. Enkele minuten later kon er wel gejuicht worden. Remco Kroese draaide en kapte en met een bekeken schot zette hij zijn ploeg op voorsprong: 1-0. Nog geen 2 minuten later had DVVC een riante mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na een terecht toegekende strafschop vanwege hands liet Sefa Yalcindag de keeper kansloos en noteerde hiermee de 2-0. Enkele minuten later zette dezelfde Yalcindag uitblinker Memik Kizilcik vrij voor doel en maakte keurig de 3-0 en hiermee leek de wedstrijd beslist.

Evenveel tegengoals
Niets was minder waar. In een zelfde tijdsbestek waarin DVVC 3 goals maakte, deed Gloria UC exact hetzelfde. Drie minuten voor het eindsignaal, bij een stand van 3-2, had Ron Heijmans wederom pech dat zijn snoeihard genomen vrije trap de paal raakte en daarmee de bezoekers op de knieën legde maar in de slotminuut viel de goal aan de andere kant als gevolg van slecht uitverdedigen. Alles wat blauw en wit was ging uit hun dak en voor DVVC waren de druiven zuur. De thuisploeg verloor immers 2 punten terwijl Gloria UC, tot voor deze wedstrijd ook nog ongeslagen, een punt gewonnen had.

Zondag a.s. speelt DVVC een uitwedstrijd tegen TPO in Moerdijk, aanvang 14:30 uur op sportpark de Klaverweide

Tekst & foto’s: Mathé de Jong