Puntenverlies van der Kolk Liberty dames 1

Zondag 17 september speelde van der Kolk Liberty dames 1 haar eerste uitwedstrijd van het seizoen, tegen Pelikaan. Vorige week werden de 3 punten in Dongen gehouden, de dames waren dan ook van plan om de 3 punten mee te nemen vanuit Roosendaal.

Begin van de eerste helft werd van der Kolk Liberty dames 1 onder druk gezet door Pelikaan, maar de dames wisten hier goed onderuit te hockeyen. De druk werd overgenomen en na niet al te lange tijd had van der Kolk Liberty dames 1 de overhand. Die overhand resulteerde in een mooi versierde strafcorner. Helaas werd deze gestopt door de verdediging van Pelikaan, maar Pelikaan verloor nog in de cirkel de bal. Hij kwam terecht bij aangeefster Fabiƫnne Taks, die de bal richting goal speelde en Kim Verburgh gaf net het laatste zetje wat tot de 0-1 voorsprong leidde. Helaas kon Pelikaan snel wat terug doen toen er een dubieuze strafcorner tegen werd gegeven, die werd benut. Met nog een aantal minuten te spelen in de eerste helft begon van der Kolk Liberty dames 1 weer druk te zetten op de verdediging van Pelikaan. Er werd door de press heen gespeeld en een speelster van Pelikaan die vrij stond in de cirkel maakte de 2-1. Even later klonk het rustsignaal.

Vanaf het begin van de tweede helft was van der Kolk Liberty dames 1 weer de bovenliggende partij. Na een mooie snelle actie vanaf rechts beloonde Eveline Kahlman zichzelf met een goal, daar was de 2-2. Na een goede periode van van der Kolk Liberty dames 1, werd er te snel ingestapt op een speelster van Pelikaan binnen de 23-meter en volgde er een strafcorner tegen. De scheidsrechter meende te zien dat de bal met het lichaam uit het goal werd gewerkt en floot voor een strafbal voor Pelikaan. Jammer genoeg resulteerde dit in een 3-2 achterstand voor van der Kolk Liberty dames 1. Met nog een aantal minuten te spelen bleef van der Kolk Liberty dames 1 jagen op de gelijkmaker. De dames bleven in de aanval, maar echte grote kansen bleven uit. Het eerste puntenverlies van het seizoen was een feit.

Volgende week speelt van der Kolk Liberty dames 1 thuis tegen Rapide, wat weer een spannende pot gaat worden.