DVVC bekert verder na eclatante winst op SSW Dordrecht

DVVC moest zondag 17 september thuis op sportpark Dongekant aantreden tegen SSW uit Dordrecht in de derde en laatste poulewedstrijd voor de bekercompetitie. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan het overlijden van kaderlid John Weterings. John was intens betrokken bij DVVC en met name de G-teams kregen zijn volle aandacht. John overleed 11 september jl. op de veel te jonge leeftijd van 60 jaar.

Na de overtuigende zeges tegen Advendo en Groen Wit zou bij winst een plaats in de knockout-fase van de bekercompetitie bereikt worden. Vooraf was gerekend op een overtuigende winst en die kwam er ook. Met maar liefst 11-0 werd de tegenstander terug naar Dordrecht gestuurd. Trainer Daaf Stok van SSW moest lijdzaam toezien hoe zijn team op alle fronten werd afgetroefd. Hij moet het dit seizoen doen zonder 6 spelers die vorig jaar nog deel uitmaakten van de hoofdmacht van SSW.

De thuisploeg begon geconcentreerd aan de wedstrijd en vrolijk en vlot combinerend werd de tegenstander de wil opgelegd. Al in de 6e minuut vuurde Remco Kroese op de goal. De bal dreigde voorlangs te gaan maar Fatih Kaya was attent en tikte de bal binnen: 1-0 Twee minuten later schoot Stefan van Dongen nummer 2 binnen. Luttele minuten laten soleerde Remco Kroese door de verdediging van SSW en liet de 3-0 aantekenen. Kort hierna wist de ongrijpbare Remco Kroese Fatih Kaya weer te bereiken en deze bracht DVVC op een riante 4-0 voorsprong. Kort daarna was het weer de beurt aan Stefan van Dongen die met een schuiver zijn tweede doelpunt maakte en de stand op 5-0 bracht.

Na 25 speelminuten gaf Maikel van Bragt een voorzet af op Fatih Kaya. Die aarzelde niet en schoot via de keeper raak: 6-0. Tien minuten later werd de stand naar 7-0 getild door Erdem Uzun. Vlak voor de pauze bracht Remco Kroese met een schitterende lob van grote afstand de ruststand op 8-0. Ondanks de instructie van de gedreven trainer/coach Suat Tasci om het tempo hoog te houden in de tweede helft liet DVVC de teugels toch enigszins vieren. Desondanks wist DVVC nog 3x te scoren via wederom Fatih Kaya, Memik Kizilcik en als laatste Jeffrey Weterings, zoon van de overleden John Weterings. Emotioneel nam hij de felicitaties van zijn teamgenoten in ontvangst en het applaus van de toeschouwers.

Start competitie
Zondag 24 september begint dan eindelijk de competitie voor DVVC. De groenwitten zijn ingedeeld in de klasse 5C waar zij de strijd aangaan met 12 tegenstanders. Een aantal bekende clubs maar ook enkele onbekende tegenstanders.

Gevraagd naar de verwachtingen van trainer Suat Tasci is deze, ondanks de prima resultaten in de voorbereiding, voorzichtig. Het kampioenschap is geel doel voor hem, wel spreekt hij de hoop uit met zijn team een prominente rol te kunnen vervullen in de strijd om het kampioenschap en minimaal bij de bovenste vier te eindigen, met recht op nacompetitie.
Gezien het voetballend vermogen binnen zijn elftal moet dit realiseerbaar zijn.

De eerste wedstrijd in de competitie wordt in Drunen aangetreden tegen oude bekende FC Drunen, de ploeg die Suat Tasci vorig seizoen onder zijn hoede had.
De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 24 september a.s. op sportpark Duinzicht, Torenstraat 150 te Drunen. Let op: aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.