Een sterke start voor Van der Kolk Liberty Dames 1

De dames van Van der Kolk Liberty Dames 1 mogen dit seizoen geheel in het nieuw spelen. Nieuwe pakken, nieuwe tenues en een nieuwe sponsor. Dario Borst, van Van der Kolk financieel advies over verzekeringen, hypotheken en pensioenen, gevestigd in Dorst, is zelf actief lid bij Liberty en is nu trotse hoofdsponsor van Dames 1.

In de zomerperiode hebben de dames natuurlijk niet stilgezeten. Er is flink getraind en veel geoefend tegen nog bekende tegenstanders van afgelopen competitie. Afgelopen zondag 10 september stond Prinsenbeek Dames 1 op het programma. Het seizoen mocht thuis begonnen worden.

Het fluit signaal klonk en de bal werd uitgenomen. Het werd al gauw duidelijk dat Van der Kolk Liberty Dames 1 de bovenhand had. Maar ondanks werden er toch schoonheidsfouten gemaakt en ontstonden er kansen voor zowel Liberty als Prinsenbeek. Van der Kolk Liberty Dames 1 kon meer kansen creëren maar er helaas geen benutten. Ruststand: 0-0. Er werd afgesproken dat de dames effectiever moesten worden in de cirkel. Er moest gewonnen worden, maar dat gaat niet zonder doelpunten. Na ongeveer tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, viel de eerste goal. Helaas wel in het verkeerde doel. Door verkeerd uitverdedigen kon Prinsenbeek Dames 1 de 0-1 maken.

Van der Kolk Liberty Dames 1 werd wakker geschud en het was duidelijk dat er feller moest worden gespeeld. Gelukkig kon verdedigster Lienke Adams mooi een strafcorner versieren. Die werd benut door Eveline Kahlman die de bal via de rebound het doel in kreeg. Zowel Prinsenbeek als Van der Kolk Liberty Dames 1 konden kansen maken, het spel ging gelijk op. Toch had Liberty weer de bovenhand. Het spel was gecontroleerd en er werden maar weinig onnodige fouten gemaakt. Het harde werk werd beloond door spits Chelsea van Helmond die scoorde uit een strafcorner. Met nog 15 minuten te spelen moesten de dames het hoofd koel houden. Prinsenbeek raakte gefrustreerd en zocht naar de gelijkmaker. Gelukkig stond de verdediging, samen met keepster Senna-Joy Brons, op slot en had Prinsenbeek geen kans. Eindelijk klonk het eindsignaal, eindstand 2-1.
Volgende week spelen de dames om kwart voor 1 uit tegen Pelikaan Dames 1 in Roosendaal. Hopelijk tot dan!