Precisieschiet Toernooi

Foto:

Voorafgaande aan het Nederlands Kampioenschap Precisieschieten op zondag 17 december in Nieuwegein hield Jeu de Boules Club Dongen afgelopen weekend haar eigen toernooi. De deelname hieraan was niet al te groot, omdat het best veel techniek vereist. Je moet namelijk in een 5-tal situaties een bepaald doelwit (een bal of het cochonnetje) proberen weg te schieten zonder vooraf een hindernis (andere bal) te raken. En dat op afstanden van 6-7-8 en 9 meter!

Er werd uiteraard gespeeld volgens de regels van de NJBB, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Voor dit toernooi hadden zich 19 heren ingeschreven en 5 dames. De weers-omstandigheden waren prima, dus werd besloten om het precisieschieten op de buitenbanen te houden. Er werd twee aan twee gespeeld en men moest om beurten een bepaalde situatie (bv. 1 bal of de middelste van een 3-tal ballen) afwerken op de vier verschillende afstanden. Na elke beurt moest de baan weer in orde gebracht worden en de scores doorgegeven worden. Je kon maximaal 100 punten verdienen: de hoogste score per situatie bedroeg 5 punten en dat levert 25 punten op per afstand. Aangezien er vier afstanden waren, komt het totaal dus op 100 punten. In de praktijk wordt dit nooit gehaald, maar hoe hoger je score, des te beter je geschoten hebt.

Wij willen langs deze weg de deelnemers aan dit toernooi bedanken en uiteraard ook de vrijwilligers tijdens de wedstrijd. Natuurlijk feliciteren we Corrie en Maikel met hun overwinning en wellicht gaan enkele leden in december naar het Nederlands Kampioenschap Precisieschieten. Wij wensen deze sportieve leden alvast veel succes toe.

Weco Jeu de Boules Club Dongen

Reacties