DVVC 1 laat zich wederom van zijn beste kant zien

Evenals vorige week tegen Molenschot (winst 1-5) liet het eerste van DVVC zich vandaag (zondag 20 augustus) in een tweede oefenwedstrijd, ditmaal tegen 3e klasser VCB, wederom van zijn beste kant zien.

De deels vernieuwde ploeg van trainer Suat Tasci toonde veerkracht en aanvalszin. De thuisploeg creëerde verscheidenen kansen en schoten op het doel die het helaas, bijna tot frustraties van de toeschouwers, net niet haalden. Aan de andere kant werd een bijna op zeker hoog gemikt doelpunt schot op vakkundige wijze uit het DVVC goal gehouden door doelman JanWillem Siemons.Tot ver in de tweede helft bleef de stand, ondanks dat DVVC voornamelijk op de VCB helft speelde 0-0.

“Ban” gebroken
Een goed gemikt schot van routinier Koen Swanen maakte daar, tot eenieders vreugde, een eind aan. 1-0. Een enkele uitval naar het DVVC doel bracht voor VCB niet de gehoopte gelijkmaker. Integendeel. Toen de bal eenmaal terug was op de helft van VCB was daar Stefan van Dongen die met een niet al te krachtig schot de ietwat twijfelende VCB keeper het nakijken liet en zo voor DVVC de stand verdubbelden. 2-0 Slechts enkele minuten later floot de onlangs gepromoveerde scheidsrechter Rian Vermeulen voor de laatste maal. Een mooie overwinning op derde klasser VCB. Op naar een mooi seizoen.